Pyragas su sūriu ir pomidorais

Šis pikantiškas rudeniškas pyragas bus puikus baltojo vyno palydovas savaitgalį vakarieniaujant su draugais. Galite jį kepti ir paprastą dieną, kai panorėsite pradžiuginti šeimyną, nes kepinys nepareikalaus daug laiko.
Šiame nesaldžiame pyrage pagrindiniu smuiku groja pomidorai, svarbu, kad jie būtų gerai sunokę, intensyvaus skonio.
Šiame nesaldžiame pyrage pagrindiniu smuiku groja pomidorai, svarbu, kad jie būtų gerai sunokę, intensyvaus skonio. / 123rf.com nuotr.

Jums reikės:

Pagrindui:

– 150 g miltų;

– 80 g sviesto;

– 70 ml šalto vandens;

– 1 skiltelės česnako;

– šluotelės šviežio baziliko;

– druskos

Įdarui:

– 200-300 g Mocarelos sūrio;

– 2-3 gerai prinokusių pomidorų;

– juodųjų pipirų;

– druskos;

– alyvuogių aliejaus.

Pirmiausiai paruoškite tešlą. Suberkite miltus ant švaraus stalo, viduryje padarykite duobutę, pilkite į ją vandenį, berkite druską, sutrintą česnaką, baziliko lapelius, dėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Kapokite šį mišinį plačiaašmeniu peiliu, kol susiformuos tešlos gabaliukai, galiausiai suminkykite tešlą rankomis, tačiau darykite tą labai greitai. Dėkite tešlą į šaltytuvą ir palaikykite bent 30 min.

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis, susmulkinkite ir Mocarelos sūrį.

Iškočiokite tešlą ir išklokite ja nedidelę apvalią ar pailgą formą, palikite kraštelius. Dėkite sūrį, berkite baziliko lapelius, klokite pomidorus ir užbarstykite pipirais, druska.

Dėkite pyragą į iki 200 laispnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol kraštai gražiai pagels – apie 20-25 min.

Pastaba: jei mėgstate, pyragą galite papildyti ir plonytėmis cukinijos riekelėmis, sluoksniuokite jas su pomidorais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis