Kiaulienos sprandinės;
Specialių prieskonių kepsniui ar šašlykui;
1 citrinos;
30 g sviesto;
1 valg. šaukšt. medaus;
1 valg. šaukšt. garstyčių;
kelių griežinėlių saldžiosios paprikos;
2 svogūnų;
2 skiltelės česnako
Gaminimas:
1. Mėsą supjaustykite kubeliais, nusausinkite ir ištrinkite sausais kepsnio ar šašlyko prieskoniais. Po to išspauskite citrinos sultis ir vėl viską kruopščiai ištrinkite.
2. Dabar pats laikas ruošti mėsos „apdarą“. Imkite sviestą, medų, garstyčias, saldžiąją papriką, porą griežinėlių citrinos su odele, svogūną, česnaką – visa tai sumalkite mėsmale arba smulkiai sukapokite. Dėkite į keptuvę ir pakaitinkite keletą minučių, kol pasidarys beveik vienalytė masė.
3. Kai masė pravės, sumaišykite ją su mėsa (dar galima įdėti čili marinato). Pridenkite ir palaikykite porą valandų kambario temperatūroje.
4. Kepkite suvėrę ant iešmo. Papuošimas – pagal jūsų fantaziją!
Receptą atsiuntė: Ričardas