Jums reikės (4 porcijoms):
– 700-800 vištienos filė;
– 1-2 česnako skiltelių;
– 1 arbat. šaukšt. tarkuoto šviežio imbiero;
– 1 arbat. šaukšt. ryžių acto;
– 1 arbat. šaukšt. sojos padažo;
– 2 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
– 1 arbat. šaukšt. žemės riešutų sviesto;
– 1/2 arbat. šaukšt. sezamo sėklų aliejaus;
– apibarstymui – pakepintų ir sukapotų žemės riešutų.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus produktus: sutrintą česnaką, imbierą, ryžių actą, sojos padažą, sezamo sėklų aliejų, rudąjį cukrų, žemės riešutų sviestą;
2. Vištienos filė pjaustykite ilgomis maždaug dviejų pirštų storio juostelėmis;
3. Sudėkite vištieną į dubenį su marinatu ir labai gerai išmaišykite. Marinuokite mėsą šaldytuve ne mažiau, kaip 2 valandas;
4. Paruoškite kepsninę kepimui (arba jei kepate orkaitėje, nustatykite griliaus funkciją). Suverkite vištienos gabaliukus ant medinių iešmelių ir kepkite kiekvieną pusę po 6-7 min. arba kol mėsa bus gražiai apskrudusi. Svarbu jos neperkepti, kad neišsausėtų.
5. Patiekite apibarstytą kepintais ir sukapotas žemės riešutais.