250 g kiaulienos
Padažui:
68 g žemės riešutų sviesto;
1 svogūnos;
10 valg. šaukšt. melasos;
1 valg. šaukšt. sojų padažo;
4,5 valg. šaukšt. vandens;
2 arbat. šaukšt. aliejaus;
0,6 arbat. šaukšt. paprikos miltelių
Marinatui:
2 valg. šaukšt. sojų padažo;
1 valg. šaukšt. žaliųjų citrinų sulčių;
1 arbat. šaukšt. imbiero;
1 arbat. šaukšt. cukraus;
1 skeltelės česnako
Gaminimas:
1. Kiaulieną supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, po to – plonomis juostelėmis.
2. Dubenyje sumaišykite 2 šaukštus sojų padažo, žaliosios citrinos sultis, imbierą, cukrų ir pjaustytą česnaką. Tuomet sudėkite kiaulienos juosteles ir viską sumaištkite. Uždenkite dangčiu ir 3-4 val. palaikykite šaltai.
3. Puode pakepinkite supjaustytą svogūną, įberkite raudonosios paprikos miltelių ir kepinkite apie 30 sekundžių.
4. Gautą mišinį supilkite į plaktuvą, sudėkite žemės riešutų sviestą, melasą, likusį sojų padažą ir įpilkite vandens. Gerai išmaištkite.
5. Kiaulieną susmeikite ant iešmų ir kepkite grilyje, po 3-4 min., iš abiejų pusių.
6. Iškeptus šašlykus patiekite su padažu.
Receptą atsiuntė Genutė