„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šašlykai su padažu

Jums reikės:
Šiems šašlykams reikės nemažai sudėtinių dalių, tačiau pasistengti verta.
Šiems šašlykams reikės nemažai sudėtinių dalių, tačiau pasistengti verta. / Recepto autorės nuotr.

250 g kiaulienos

Padažui:

68 g žemės riešutų sviesto;
1 svogūnos;
10 valg. šaukšt. melasos;
1 valg. šaukšt. sojų padažo;
4,5 valg. šaukšt. vandens;
2 arbat. šaukšt. aliejaus;
0,6 arbat. šaukšt. paprikos miltelių

Marinatui:

2 valg. šaukšt. sojų padažo;
1 valg. šaukšt. žaliųjų citrinų sulčių;
1 arbat. šaukšt. imbiero;
1 arbat. šaukšt. cukraus;
1 skeltelės česnako

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, po to – plonomis juostelėmis.

2. Dubenyje sumaišykite 2 šaukštus sojų padažo, žaliosios citrinos sultis, imbierą, cukrų ir pjaustytą česnaką. Tuomet sudėkite kiaulienos juosteles ir viską sumaištkite. Uždenkite dangčiu ir 3-4 val. palaikykite šaltai.

3. Puode pakepinkite supjaustytą svogūną, įberkite raudonosios paprikos miltelių ir kepinkite apie 30 sekundžių.

4. Gautą mišinį supilkite į plaktuvą, sudėkite žemės riešutų sviestą, melasą, likusį sojų padažą ir įpilkite vandens. Gerai išmaištkite.

5. Kiaulieną susmeikite ant iešmų ir kepkite grilyje, po 3-4 min., iš abiejų pusių.

6. Iškeptus šašlykus patiekite su padažu.

Receptą atsiuntė Genutė

Ragauk.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“