„Kelionės be užkandžiavimų neįsivaizduoju, bet maistą namuose tam tikslui gaminu labai retai“, – „15min“ prisipažino dainininkė Taja. Anot jos, neverta gaišti laiko tepant triaukščius sumuštinius namų virtuvėje, juk greitai ir skaniai užkąsti galima sustojus pakelės degalinėje arba kavinėje.
„Iš namų į mano automobilį atkeliauja tik vanduo, visa kita nusiperku jau važiuodama. Dešrainiais, priešingai nei dauguma atostogauti vykstančių žmonių, neužkandžiauju. Akys bei skrandis dažniausiai panorsta paprastų lietuviškų sumuštinių“, – mėgstamiausią kelionių maistą įvardijo Taja. Dainininkė pastebėjo, kad dauguma keliautojų nėra abejingi ne tik dešrainiams, bet ir energetiniams gėrimams. Tačiau šiems jos kelionių krepšelyje vietos nėra. „Kartais leidžiu sau nusipirkti ledinės kolos, bet mano kelioninių gėrimų sąraše be konkurencijos laimi kava“, – šyptelėjo dainų atlikėja.
A.Stašaitytė-Masalskienė ragina kelionėse neprisikimšti
„Dažniausiai keliaujame automobiliu arba lėktuvu, tačiau maistu stengiamės neapsikrauti“, – kalbėjo TV laidos „Šeštadienio rytas“ vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė. Moters kelioniniame krepšyje visuomet galima rasti obuolių – nes šie nerūgsta – ir litrą vandens. „Niekada nesivežu daug maisto. Apskritai manau, kad kelionėse reikėtų vengti prisikimšti, nes ilgą laiką praleidžiant sėdomis, produktai prasčiau virškinami“, – mitybos specialistų patarimus prisiminė TV laidų vedėja. Tiesa, jei šeima atostogauti vyksta automobiliu, puodeliui kavos sustojama dažnai. „Gardi kava mums tikrai reikalinga“, – pridūrė A.Stašaitytė-Masalskienė.
Prie minimalaus kelioninio maisto kiekio pripratusi moteris ne per seniausiai skrisdama lėktuvu patyrė didžiulę nuostabą, kolegės rankinėje išvydusi... sumuštinius. „Mano akys buvo labai didelės, tačiau pasivaišinti neatsisakiau! Kur jau ten – juk jie buvo paruošti su gardžiausiais pasaulyje naminiais kotletukais“, – nusikvatojo televizijoje dirbanti žurnalistė.