Camembert, brie, parmezanas, mozarela – ant vaišių stalo rikiuojasi daugybė sūrių rūšių. Sūrio gabalėliais gardiname daugybę patiekalų, tačiau filipiniečiai panaudodami šį produktą šoka dar aukščiau – jie ledų gurmanams siūlo ne ką kita, o sūrio skonio ledus. Ar jau įsivaizduojate tą jausmą, kai į burną patenka kąsnelis pelėsinio sūrio ledų – tvenkiasi seilės ar mieliau tokio gardumyno atsisakytumėt?
Wasabi krienai – neatsiejamas suši pagardas. Pakanka mažo lašelio žalios spalvos pagardo ir gomurį nutvilko malonus aštrumas. Būtent tekančios saulės šalies gyventojai skonio avangardui nusiteikusiems smaližiams siūlo išmėginti kiek neįprastą desertą – wasabi krienų skonio ledus.
O kaip manote, ar susigundytumėte lyžtelėti jūros žuvimi dvelkiančių ledų? Greičiausiai, purtote galvą. O jei šio deserto porcija būtų apibarstyta aštriais indiškais prieskoniais? Belieka pridurti, kad kai kuriose Rytų šalyse tai tik vienas iš kuklesnių žuvies skonio ledų pagardinimų.
Kiniškų makaronų noodles greičiausiai atrastume ne vieno šios šalies virtuvę pamėgusio lietuvio namuose. Ypatingą tolimuosius Rytus menantį skonį galima išgauti juos paruošus drauge su jūros gėrybėmis. „Bet juk tinka ir ledams“, – vieną dieną pamanė Rytų kraštų gyventojai ir nieko nelaukę sukūrė noodles makaronų skonio ledus.
Klystate, jei galvojate, kad nėra būdo, kaip priversti savo atžalą valgyti daržoves. Kol pyplys piktai raukosi priešais lėkštę špinatų, japonų vaikai su gardžiuojasi iš šios daržovės pagamintais ledais. Tiesa, šis žaliasis desertas kitose šalyse kažkodėl vis dar nėra geidžiamas.