Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„15min“ receptai: apelsininis keksas

Siūlome išsikepti skanų keksą.
Apelsinų pyragas
Apelsinų pyragas / Photos.com nuotr.

Reikės:

200 g minkšto sviesto,

200 g cukraus,

3 kiaušinių,

4 trynių,

150 g miltų,

druskos,

1 citrinos žievelės,

2 apelsinų žievelės,

2 šaukštų apelsino sulčių,

100 g krakmolo,

100 g smulkintų migdolų,

100 g apelsinų cukatų,

2 šaukštelių kepimo miltelių.

Glajui:

1 kiaušinio baltymo,

150 g cukraus pudros,

2 šaukštų apelsinų sulčių.

Gaminame:

Svietą iki baltumo išsukame su cukrumi. Sukant po vieną sudedame visus kiaušinius bei trynius. Miltus persijojame su krakmolu ir kepimo milteliais.

Į išsuktą kiaušinių masę sudedame sutarkuotas apelsinų ir citrinų žieveles, įberiame truputį druskos, supilame du šaukštus apelsinų sulčių. Viską gerai išmaišome ir suberiame persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Dar kartą viską išmaišome ir suberiame pusę susmulkintų cukatų.

Kepimo formą ištepame sviestu ir išklojame kepimo popieriumi. Supilame masę ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 20 minučių.

Gaminame glajų. Kiaušinio baltymą išplakame su cukraus pudra. Baigiant plakti, supilame apelsinų sultis.

Iškeptą keksą išimame iš formos ir dar karštą aptepame glajumi bei apibarstome likusiomis cukatomis. Jei nemėgstate cukatų, galite pyragą papuošti apelsinų griežinėliais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos