4 porcijoms reikės:
8 lazanijos lakštų,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
2 porų,
400 g fermentinio sūrio,
4 šaukštų grietinės,
2 šaukštų citrinų sulčių,
16 gabalėlių rūkytos lašišos.
Gaminame:
Išvirkite lazanijos lakštus pasūdytame vandenyje. Nuvalykite porus. Atskirkite lapus, nuplaukite juos. 8 lapus atidėkite. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su grietine.
Supilkite citrinų sultis, pasūdykite, įberkite pipirų. Atsargiai išverskite lazanijos lakštus į kiaurasamtį, po to sudėliokite juos ant medinės lentos. Ant kiekvieno lazanijos lakšto padėkite po poro lapą, ant viršaus - sūrio masės.
Perpjaukite stačiakampius perpus ir ant kiekvieno keturkampio padėkite po gabalėlį lašišos. Susukite kvadratus į ritinėlius, suriškite juos poro juostelėmis, ant viršaus pabarstykite žalumynų, pavyzdžiui, petražolių arba čiobrelių.