Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: puodelio spalva turi didelės įtakos kavos skoniui

Studija, paskelbta žurnale „Flavour“, tyrė baristų pastebėjimus, kad klientai dažniau skundžiasi dėl karčios kavos, kai ją geria iš balto puodelio.
Karšta kava
Karšta kava / Fotolia nuotr.

Studijos dalyviai buvo paprašyti kavą gurkšnoti iš baltų, skaidrių ir spalvotų puodelių, skelbia hngn.com.

Juoda kava labiausiai išsiskiria baltame puodelyje, tačiau šis kontrastas, mokslininkų spėjimu, lemia tai, kad eksperimento dalyviai jautė daugiau kartumo.

Priešingus pojūčius kavos gėrėjai pajuto, kavos paragavę iš permatomo puodelio. Šiuo atveju tyrimo dalyviams atrodė, kad jie gavo „gerą, karštą juodą kavą“.  

Kavą siurbčiojant iš mėlyno puodelio dėl skonio buvo sunku apsispręsti: kartumas sumišo su saldumu.

Studijos rezultatai patvirtino, kad produkto įpakavimas ir spalva turi įtakos vartotojo juslėms ir skonio receptoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai