„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mokslininkai: puodelio spalva turi didelės įtakos kavos skoniui

Studija, paskelbta žurnale „Flavour“, tyrė baristų pastebėjimus, kad klientai dažniau skundžiasi dėl karčios kavos, kai ją geria iš balto puodelio.
Karšta kava
Karšta kava / Fotolia nuotr.

Studijos dalyviai buvo paprašyti kavą gurkšnoti iš baltų, skaidrių ir spalvotų puodelių, skelbia hngn.com.

Juoda kava labiausiai išsiskiria baltame puodelyje, tačiau šis kontrastas, mokslininkų spėjimu, lemia tai, kad eksperimento dalyviai jautė daugiau kartumo.

Priešingus pojūčius kavos gėrėjai pajuto, kavos paragavę iš permatomo puodelio. Šiuo atveju tyrimo dalyviams atrodė, kad jie gavo „gerą, karštą juodą kavą“.  

Kavą siurbčiojant iš mėlyno puodelio dėl skonio buvo sunku apsispręsti: kartumas sumišo su saldumu.

Studijos rezultatai patvirtino, kad produkto įpakavimas ir spalva turi įtakos vartotojo juslėms ir skonio receptoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs