Daugiau mokomųjų filmų rasite po šiuo tekstu.
Alpių respublikos virtuvė
Kad ir ką bepasirinktumėte – snieglentę ar slides, kalnai pareikalaus nemažai jėgų. Todėl slidinėjimo kurortai garsėja ne tik savo trasomis, įspūdingais vaizdais, komfortiškais viešbučiais ar pramogomis, bet ir maistu bei jo kiekiu lėkštėse, padedančiu atgauti trasoje išeikvotą energiją. Ypač – Alpių respublika vadinama Austrija, kurios restoranų valgiaraščiai siūlo itin sočius patiekalus.
Pirmiausia – tradicinis Vienos šnicelis, kuris kildinamas iš XIIa. Milano ir būdavo gaminamas tik iš veršienos, tačiau šiandien austriška jo versija iš kiaulienos populiarumu jau lenkia savo pirmtaką.Taip pat kalnuose galima paragauti ir vištienos šnicelio. Mėsos austriškame valgiaraštyje daug, be šnicelio rekomenduojama paragauti austriškos karkos ir tradicinio austriško Tafelspitz – sultinyje virtos jautienos, patiekiamos su obuoliais ir krienais.Populiarios ir įvairiausių rūšių bei skonių dešrelės, o po šalto kalnų oro šiluma kūną užpildys taip pat mėsiška guliašo sriuba.Austrijos virtuvei būdingi ir koldūnai – pastarųjų yra netik su mėsos įdaru, bet ir saldžių su abrikosais ar net pagamintų iš duonos.
Paprastai viešbučiuose būna švediškas stalas, tad ne tik patiekalų sudėtis, bet ir jų kiekis numalšins net ir labiausiai išalkusį.
Jei posočių patiekalų skrandyje dar liko vietos, pirmiausia nuo saldaus stalo rekomenduojama čiupti obuolių štrudelio gabalėlį. Daugelis jo yra ragavę ir Lietuvoje, tačiau autentiškas austriškas jo variantas dažniausiai maloniai nustebina ir abejingų nepalieka. Dar vienas austriškas skanėstas yra Germknödel – mielinis kone per visą lėkštę išsitekęs kukulaitis, dažniausiai užpildytas saldžios uogienės įdaru ir gausiai aplietas vaniliniu padažu.
Ne mažiau nei tai, kas lėkštėje, gali džiuginti ir tai, kas aplink ją, mat daugelyje viešbučių restoranų galima pietauti atvirame ore ir toliau gėrėtis kalnais ar mėgautis saulės voniomis.
Junkitės prie „Slidininkų rojaus“ grupės tinkle „Facebok“.
Tiesiogiai stebėkite situaciją Liepkalnio trasose: