Dėl atminties spragų gali skųstis ne tik pagyvenę žmonės. Hipokampas – smegenų sritis, atsakanti už informacijos įsisavinimą ir saugojimą. Tai ta pati sritis, kuri „pakiša kiaulę“ moksleiviams ir studentams egzaminų metu.
Atminties trūkinėjimas dažniausiai yra susijęs su nuovargiu, chronišku stresu, vitaminų trūkumu, ypač jei jums trūksta B grupės vitaminų, folio rūgšties ir nikotino aminorūgščių – jų rasite žaliuose salotų lapuose, kopūstuose, rūgštynėse.
Kartais, gydytojui paskyrus, reikia naudoti ir vaistus profilaktikai – nervinės sistemos palaikymui, kai priešaky sunki sesija arba stresas darbe. Atminties procesus aktyvuoja ir žolelės, jų tarpe ir ženšenis.
Gerinti atmintį ir dėmesį, nervinius impulsus padės stiprinti baltyminė dieta: mėsoje, piene ir kiaušiniuose yra reikalingos organizmui aminorūgštys. Atminčiai gerinti naudinga suvalgyti 3-4 bananus per dieną.
Užmaršių žmonių maisto racione būtinai turi būti džiovinti vaisiai, razinos, keptos bulvės, obuoliai, taip pat varškė ir kiti pieno produktai. Atminčiai padės ir keletą sūrio riekelių suvalgytų kasdien, salotos iš daržovių, saulėgrąžos, graikiški riešutai ir pistacijos. Tik jokiais būdais nelaikykite maisto aliuminiuose induose, nes šis metalas iššaukia chronišką intoksikaciją, kuri blogina atmintį.
Liaudies medicina pataria patiekaluose vartoti krieną.
Ir, ko gero, pats svarbiausias patarimas – daugiau ilsėkitės ir neužgrūskite savo galvos nereikalingomis mintimis!