Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 receptai padėsiantys atgaivinti odą ir atgauti jėgas

Pavargote po ilgos darbo dienos? Atgaukite jėgas ir pasirūpinkite savo grožiu vonioje.
Aromatinė vonia
Aromatinė vonia / Sara Yeomans, Flickr.com

Mėtinė vonia

Užpilkite du puodelius šviežių mėtų ar pipirmėčių lapelių su stiebeliais keturiais puodeliais verdančio vandens. Uždenkite dangteliu, atvėsinkite ir supilkite nuovirą į atskirą indą. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį jojobos aliejaus, 1 lašelį mėtų eterinio aliejaus, 5 lašelius mandarinų eterinio aliejaus, 2 lašelius nerolio eterinio aliejaus. Visą šį mišinį supilkite į šiltą vonią. Pagulėjus tokioje vonioje jausitės atsigaivinę, atgavę jėgas, žvalūs.

Jūrinė vonia

Sumaišykite šiuos ingredientus: 1 stiklinė jūros druskos, ¾ stiklinės angliškos druskos (karčioji druska), ½ stiklinės valgomosios sodos, 2 lašeliai kedrų eterinio aliejaus, 3 lašeliai muskatinių šalavijų eterinio aliejaus, 6 lašeliai apelsinų eterinio aliejaus, 1 lašelis nerolio eterinio aliejaus, 5 lašeliai bergamočių eterinio aliejaus. Paruoštą mišinį supilkite į vonią. Šio mišinio pakaks 1–2 vonios procedūroms. Gydomosios jūros druskos savybės padeda atgaivinti odą, veikia panašiai kaip pajūrio oras.

Aromatinės procedūros veidui ir kūnui

1–2 lašeliai eterinio aliejaus įpilto į distiliuotą vandenį, padės atgaivinti veidą ir kūną. Aromatinei veido ar kūno procedūrai pasiruošti įpilkite kelis lašelius eterinio aliejaus į distiliuotą, išvalytą nuo chloro vandenį. Galite naudoti ir džiovintus gėlių žiedlapius ar žoleles, paruoškite iš jų nuovirą. Taip pat dar galima įpilti rožių ar apelsinų vandens. Paruoštą nuovirą supilkite į buteliuką su purkštuku arba galite užtepti ant veido ir kūno vatos diskeliu. Kad aliejai geriau susimaišytų, prieš tepant ant veido ar kūno buteliuką gerai pakratykite. Jei norite, kad ši priemonė tarnautų ilgiau, laikykite buteliuką šaldytuve. Naudokite aromatinį vandenį po maudynių, treniruotės, kelionėse.

Citrusinis kokteilis veidui

½ puodelio šviežių citrusinių augalų žiedelių ir lapelių užpilkite 2/3 puodelio verdančio vandens. Užpilą uždenkite ir palikite 8–10 valandoms. Į gautą nuovirą įlašinkite lašelį nerolio eterinio aliejaus, lašelį karčiųjų apelsinų eterinio aliejaus, 5 lašelius benzoininės dervos. Nuovirą supilkite į buteliuką ir įdėkite į šaldytuvą. Šį citrusinį kokteilį naudokite, kad nuramintumėte veido odą, suteiktumėte jai sveiką atspalvį. Ypač ši priemonė tinkama ir efektyvi jautriai ir brandžiai odai.

Žvalumo suteikiantis tonikas

Sumaišykite 1,5 puodelio distiliuoto vandens, 1 lašelį muskatinių šalavijų eterinio aliejaus, 2 lašelius mėtų eterinio aliejaus ir 2 lašelius saldžiųjų bazilikų eterinio aliejaus. Skystį supilkite į buteliuką ir gerai pakratykite, kad susimaišytų visi ingredientai. Šiuo mišiniu apšlakstykite veidą ir kūną arba užtepkite vatos diskeliu. Šis tonikas pasižymi antiseptiniu poveikiu, stimuliuoja kraujotaką, vėsina odą ir šalina nuovargį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito