Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bananas – grožio puoselėjimui

Bananas jau seniai nebėra egzotiškas deficitinis vaisius, jo galime įsigyti kada tik panorėję. Bananai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi grožiui bei sveikatai.
Bananų kekė
Bananų kekė / Flickr.com
Bananų kaukė pažeistiems plaukams.

Reikės 2 arba 3 bananų ir viskas, daugiau jokių kitų ingredientų. Bananus nulupame, padarome iš jų piurė.Galite tai padaryti blenderiu arba tiesiog šakute. Jei plaukai sausi ir lūžinėjantis, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kaukę tepame ant plaukų ir palaikome 15 min. Nuplauname vandeniu ir kondicionieriumi.

Bananai dantų balinimui.

Bananų žievele patrinkite dantis apie 2 min. kiekvieną kartą prieš valant juos. Šis senovinis receptas padėjo Afrikos gentims išvengti gelsvo dantų atspalvio.

Jauninanti bananų kaukė.

Kovoti su raukšlėmis padės bananų kaukė veidui, kurią naudokite 3 kartus per savaitę. Ši kaukė turtinga A, B, E, F vitaminais, kaliu, cinku, geležimi, magniu, jodu. Ingredientai: 1 nedidelis bananas, 2 valg. šaukštai šviežios tirštos grietinėlės, 1 valg. šaukštas medaus, 1 valg. šaukštas avižų miltų (jei jų neturite, galite kavamalėje sumalti avižinius dribsnius). Bananą sutrinkite šakute, supilkite grietinėlę, medų ir miltus. Išmaišykite.Masę palaikykite šaldytuve 6 val. Kaukę tepkite ant nuplauto veido, kaklo ir palaikykite 30 min. Nuvalykite vatos skridinėliu, suvilgytų švariu vandeniu. Nenusausinkite odos rankšluosčiu, tegul nudžiūva natūraliai.

Bananai nuskausminimui ir gijimui.

Po vabzdžių įkandimo, patrinkite banano minkštimu įgeltą vietą, tai sumažins niežulį.Bananuose esantis kalis padeda žaizdelių, įbrėžimų, sumušimų, mėlynių gijimo procesui. Be to, kalis naudingas gydant karpas.

Bananinis šveitiklis.

Bananinis šveitiklis sudrėkins ir nušveis odą, suteiks malonų aromatą. Ingredientai: 1sunokęs bananas, 3 valg. šaukštai smulkaus cukraus, ¼ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto arba mėgstamo eterinio aliejaus (nebūtina). Bananą sutrinkite šakute, sumaišykite su cukrumi. Šiuo šveitikliu išmasažuokite visą kūną, taip pat ir veidą, tačiau saugokite sritis aplink akis. Po to nusiprauskite šiltu vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito