Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Giliukai grožiui

Ąžuolų galima rasti įvairiose vietose: parkuose, miškuose arba skveruose. Dėl savo gydomųjų savybių ąžuolo vaisiai – gilės – buvo naudojamos ir prieš 5000 metų.
Rudenį gilės pačios naudingiausios
Rudenį gilės pačios naudingiausios / Steve Hankins, Flickr.com

Ko gero, visi žino kaip atrodo gilės – rusvos arba rudos ovalo formos vaisiai, turintys gražuolę kepurėlę. Sunoksta gilės rugsėjo-spalio mėnesiais.

Gilėse gausu vitaminų A, B, PP, baltymų krakmolo, cukraus, taninų, riebiųjų aliejų, makroelementų – kalcio, kalio, fosforo, ir mikroelementų – geležies, cinko, vario, margano.

Ąžuolo vaisiai turi savyje antiuždegiminių ir netgi priešvėžinių savybių, šalina tynimus ir spazmus. Gilės tinkamos gydyti ir vyriškas, ir moteriškas, taip pat skrandžio ligas. Organizmo valymui ir skrandžio stiprinimui 3 mėnesius reikia gerti gilių nuovirus.

Be visų išvardintų dalykų, gilės naudojamos ir kosmetikoje, kurią galite pasigaminti ir jūs.

Universali kaukė

1 šaukštelį sausų sumaltų gilių užpilti nedideliu rūgštaus pieno kiekiu, gerai išmaišyti ir tepti ant veido 15 minučių. Nuplauti šiltame vandenyje sumirkytu vatos tamponu. Nusiprausti vėsiu vandeniu.

Kaukė švelniai odai

2 šaukštus gilių nuoviro sumaišyti su bulvių krakmolu iki tirštos grietinės konsistencijos. Pridėti 1 šaukštelį grietinėlės. Tepti ant veido 15 minučių, nuplauti šiltu vandeniu, nusiprausti kambario temperatūros virintu vandeniu.

Nuoviras riebiai odai

10 g gilių užpilti 1 stikline virinto vandens, uždengti dangteliu ir virti ant silpnos ugnies pusvalandį, nukošti ir valyti veidą ryte ir vakare. Pastebėsite, kaip sumažės riebalų išsiskyrimas, susitrauks poros ir kaukė įgaus matinį atspalvį.

Losjonas riebiai odai

1 šaukštą džiovintų sumaltų gilių užplikyti 1 stikline vandens, virti 40 minučių. Atvėsinti, nukošti, įpilti ¼ stiklinės odekolono ir 1 šaukštą citrinos sulčių. Tepti riebias vietas prieš miegą.

Nuo pleiskanų

1 šaukštą maltų gilių užplikyti 2 stiklinėmis vandens, virti 20 minučių. Atvėsinti, nukošti, skalauti vandeniu po kiekvieno prausimo, geriausiai – 2-3 kartus per savaitę 2-3 mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos