Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieskoniai odai

Jūsų patiekalai bus skanesni ir aromatingesni, jei juos ruošiant nepamiršite įdėti prieskonių. O jūsų kosmetika, pagardinta prieskoniais suteiks odai sveiko spindesio ir grožio.
Prieskoniai odai
Prieskoniai odai / Flickr.com
Naudingos prieskoninių žolelių savybės nekelia abejonių. Jos naudojamos ir maistui gardinti, ir gydomaisiais tikslais. Prieskoniai ne naujiena ir kosmetologijos srityje. Kokie gi prieskoniai tinkamiausi būtent jūsų odai?

Probleminė spuoguota ir riebi oda

Geriausias pasirinkimas odai, linkusiai į uždegiminius procesus būtų valomosios priemonės, kaukės ir kremai su ciberžole (kurkuma). Šis prieskonis yra gamtinis natūralus antibiotikas, kuris itin veiksmingai kovoja su bakterijomis. Dėl ciberžolėje esančių eterinių aliejų, polisacharidų, fenolio junginių bei riebalų rūgščių probleminės odos sritys yra dezinfekuojamos, dingsta paraudimas ir patinimas, bėrimai išnyksta. Tačiau tai dar ne viskas, ciberžolė ant odos paviršiaus suformuoja rūgštinę–šarminę apsaugą, kuri neleidžia naujiems uždegimo židiniams susidaryti.

Sausa ir jautri oda

Padidėjusio jautrumo odą būtina raminti. Losjonai ir kremai su levandomis atkurs normalų drėgmės lygį, sumažins odos jautrumą ir apsaugos ją nuo neigiamų aplinkos veiksnių. Į kasdieninę odos priežiūrą įtraukite prausimosi priemones, kurios tonizuoja ir maitina. Dėl levandose esančių specifinių taninų mišinių ir unikalaus linalyl acetato, dingsta odos sausumas, tempimo jausmas. O vonia su levandų putomis arba druska padės atsipalaiduoti po intensyvios darbo dienos, nusiteikti saldžiam miegui ir pilnaverčiui poilsiui.

Riebi ir mišri oda

Riebios odos priežiūroje svarbiausia yra odos riebalų išskyrimo normalizavimas, porų sutraukimas ir odos paviršiaus išlyginimas. Kiekviena iš šių užduočių lengvai išsprendžiama, jei naudojate kosmetiką, kremus, tonizuojančius losjonus ir serumus su rozmarinu. Jame esantys eteriniai aliejai – kamparo, borneolio, pineno, limoneno, cineolo, o taip pat taninai stimuliuoja kraujotaką ir skatina ląstelių atsinaujinimą. Išoriškai tai atsispindi pagražėjusioje ir elastingesnėje odoje.

Odai su pirmaisiais senėjimo požymiais

Kaukės ir tonikai su mėtų ekstraktu tiks senstančiai odai. Tonizuojančios ir paburkimus mažinančios šio augalo savybės suteiks jūsų odai akivaizdų efektą. Atrodysite gaiviai, veidas taps lygesnis, oda bus spindinti – ir tai mėtose esančių organinių rūgščių, flavonoidų, eterinių aliejų ir mikroelementų dėka. Panaudojus „mėtinę“ kosmetiką išlieka gaivumo ir švaros pojūtis. Veikdama gilesnius epidermio sluoksnius, ji stimuliuoja limfos ir kraujo srautą, aprūpina ląsteles reikalinga drėgme.

Suglebusi raukšlėta oda

Brandžiai odai itin reikia jaunystės hormonų – fitoestrogenų. Jų natūralus analogas – aromatingas augalas šalavijas. Jo sudėtyje yra fenolio, ketono, linalulo, terpineolio, kurie pasižymi galingu regeneruojančiu ir stimuliuojančiu poveikiu. Šios medžiagos prasiskverbia giliai į odą, stiprina jos elastinį–kolageninį pagrindą, išlygina nelygumus. Tad raukšlelės išsilygina, stiprėja odos epidermis, pagražėja veido spalva. O jei papildysite savo racioną šalavijo nuoviru, tai ne tik būsite gražesnė, bet ir normalizuosite biologinį organizmo ritmą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito