Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieskonių šventė! Gaminame kaukes

Prieskoniai plačiai vartojami ne tik maisto gamyboje, bet ir liaudies medicinoje visame pasaulyje. Jie teigiamai veikia mūsų sveikatą, gerina skrandžio veiklą, stiprina imunitetą ir širdį, šalina cholesterolį ir toksinus.
Prieskoniai tinka ne tik maistui
Prieskoniai tinka ne tik maistui / Zak Greant, Flickr.com

O dar prieskoniai sėkmingai yra naudojami gaminant kosmetiką, todėl kad beveik visus prieskonius sudaro antioksidantai, lėtinantys odos senėjimą. Namų sąlygomis galima pasidaryti nemaža kaukių, skirtų ir veido odai, ir plaukams.

Gražiai veido odai. 2 lauro lapelius užplikyti vandeniu ir uždengus leisti pritraukti. Nukošti, valyti veidą rytais ir vakarais mėnesį.

Kaukė riebiai odai. 2 šaukštai kosmetinio molio ištirpinti lauro lapų nuovire, iki grietinės konsistencijos. Tepti ant veido, o kai išdžius, nuplauti šiltu vandeniu, apšlakstyti vėsiu.

Jauninamoji kaukė. 1 šaukštelį sausų garstyčių sumaišyti su 1 šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Tepti ant veido 15 minučių, nuplauti vata, sumirkyta šiltame vandenyje.

Drėkinamoji kaukė. Sutarkuoti pusę agurko, imti 4 šaukštus masės, įdėti 1 šaukštelį garstyčių miltelių, 1 šaukštelį medaus ir tiek pat žaliosios arbatos nuoviro – išmaišyti iki grietinės masės. Tepti ant veido 5 minutėms. Nuplauti žaliąja arbata.

Riebiai ir probleminei odai. 1 desertinį šaukštą cinamono sumaišyti su 1 šaukštu sausų pieno miltelių. Įpilti alyvuogių aliejaus iki kremo konsistencijos. Tepti ant veido 2-4 minutėms, nuplauti šiltu vandeniu, paskui petražolių arba ramunėlių nuoviru.

Kaukė lygesnei odai. Sutrinti vidutinio dydžio pomidorą be odelės, pridėti 1 kiaušinio baltymą ir šiek tiek čiobrelio – viską gerai sumaišyti. Tepti ant veido 20 minučių. Nuplauti šiltu vandeniu ir patrinti ledo kubeliu.

Maitinamoji ir balinamoji kaukė. 1 šaukštelį cinamono sumaišyti su 1 šaukšteliu medaus ir 1 šaukšteliu agurkų sulčių. Viską sumaišyti ir tepti ant veido 15-20 minučių. Nuplauti kambario temperatūros vandeniu.

Kaukė sausai odai. 4 šaukštelius cinamono sumaišyti su kiaušinio tryniu, 2 šaukšteliais riebaus kremo. Tepti storu sluoksniu ant veido 15-20 minučių, nuvalyti servetėle ir nuplauti šiltu vandeniu, apšlakstyti vėsiu.

Valomoji kaukė. ½ šaukštelio imbiero miltelių sumaišyti su 1 šaukštu alijošiaus sulčių, 1 šaukšteliu citrinos sulčių ir ½ sutrinto kivi. Tepti ant veido 20 minučių, nuplauti šiltu žaliosios arbatos nuoviru. Po 5 minučių nusiplauti vėsiu negazuotu mineraliniu vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito