Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rožės pasakose ir kosmetikoje

Sunku nesigrožėti rožėmis ir jų nemylėti. Rožėms skiriamos eilės, pasakos ir legendos beveik visoje pasaulio tautosakoje. Rožės atskuba ir kasdieniame gyvenime mums į pagalbą, atskleisdamos grožio paslaptis.
Rožės odai suteikia švelnumo
Rožės odai suteikia švelnumo / Flickr.com

Rožių lapelių losjonas

1 šaukštą sausų rožių lapelių užplikyti 1 stikline vandens, palikti pusvalandžiui, atšaldyti, nukošti. Šiuo nuoviru valyti veidą ryte ir vakare. Taip pat galima losjoną užsišaldyti ledo kubeliais ir valytis jais veidą – pajusite, kaip veido oda švelnėja ir įgauna natūralią spalvą.

Minkštinamoji kaukė

Sausus rožės žiedlapius sutrinti į miltelius. 1 arbatinį šaukštelį miltelių užpilti 1 šaukštu pašildytos grietinėlės, palaikyti 10 minučių, pridėti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir gerai išmaišyti. Užtepti ant veido pusvalandžiui ir nuplauti kambario temperatūros vandeniu.

Jauninamoji kaukė

1 šaukštą sumaltų žiedlapių užplikyti tol, kol gaunasi košė. Atvėsinti ir pridėti į šią masę 1 arbatinį šaukštelį alijošiaus sulčių. Užtepti ant veido 20 minučių. Nuplauti šiltu vandeniu ir apšlakstyti vėsiu.

Kaukė lygiai odai

1 arbatinį šaukštelį maltų rožės lapelių užpilti ¼ stiklinės virinto vandens, uždengti ir palikti pusvalandžiui, atvėsinti ir nukošti. Gautą nuovirą sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu bulvių krakmolo, kol gausis grietinės tirštumo masė. Užtepti ant veido 20-25 minutėms. Nuplauti rožių nuoviru ir nesiprausti dar dvi valandas.

Kaukė sausai odai

2 arbatinius šaukštelius rožių nuoviro sumaišyti su 1 kiaušinio tryniu ir 1 arbatiniu šaukšteliu medaus, gerai išmaišyti ir užtepti ant veido 15 minučių. Nuplauti šiltu vandeniu. Geriausiai procedūrą pabaigti rožės vandens ledukais.

Kaukė riebiai odai

Sumalti 2 arbatinius šaukštelius žiedlapių, užplikyti, kad gautųsi košė, ir palikti 10 minučių. Pridėti kiaušinio baltymą, gerai išmaišyti ir užtepti ant veido 10-15 minučių. Nuplauti vatos tamponu, sudrėkintu šiltame vandenyje. Nuvalyti su leduku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas