Šis gėrimas aprūpins energija visai dienai, suteiks žvalumo, pagerins žarnyno mikroflorą, organizmas gaus vertingų medžiagų. O natūralių kokteilių receptai gali būti labai įvairūs, priklausomai nuo organizmo poreikių ar problemų.
Kopūstų sultys. Jose esantis vitaminas C itin vertingas norintiems sulieknėti. Kopūstų sultys teigiamai veikia storosios žarnos mikroflorą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Puikiai tinka opų gydymui.
Morkų sultys. Itin gausus vitaminais gėrimas. Naudingas virškinimo sistemai, normalizuoja kepenų darbą. Gerina regėjimą, skaistina veido odą. Puikiai tonizuoja visą organizmą. Patartina į sultis įpilti alyvuogių (ar kito augalinio) aliejaus, kad organizmas geriau įsisavintų morkose esantį karotiną.
Burokėlių sultys. Saugo kepenis ir inkstus nuo akmenų susidarymo bei mažina puvimo procesus žarnyne. Padeda sergant onkologinėmis ligomis, mažina aukštą kraujospūdį, didina hemoglobino kiekį, tinka gerti menopauzės periodu. Kadangi burokėlių sultys išsiskiria ypač stipriu poveikiu, grynų jų galima gerti ne daugiau 50 g, tinka maišyti su kitomis sultimis.
Bulvių sultys. Gydo opų skausmus, gastritą, padeda menopauzės periodu. Gydymo kursas – 3-4 savaites gerti po 2 valg. šaukštus sulčių tris kartus per dieną. Gėrimą galima maišyti su kitų daržovių sultimis.
Salierų sultys. Šios sultys – puikus kalcio ir natrio šaltinis. Patariama gerti esant nervinės sistemos sutrikimams, kraujo ligoms ir jei kamuoja antsvoris. Puikiai tinka maišyti su kitomis sultimis.
Agurkų sultys. Turtingos mikroelementais: fosforu, kaliu, kalciu, siliciu. Naudojamos sergant podagra, nes šalina iš organizmo šlapimo rūgštį. Padeda gydyti kepenis, šlapimo takų ligas, aterosklerozę.
Juodojo ridiko sultys. Geriamos sergant mažakraujyste, ateroskleroze. Padeda sergant akmenlige ar kvėpavimo takų ligomis. Puikiai dera su medumi.
Daržovių sultys dažniausia nėra labai skanios, todėl galima jas maišyti su obuoliais, apelsinais, greipfrutais. Taip pat galima maišyti su įvairiais žalumynais: petražolėmis, krapais, špinatais, bazilikais ir pan. Taip ne tik pagerinsite skonį, bet jos bus dar naudingesnės ir vertingesnės organizmui. Jei sulčių gėrimas atrodo pernelyg koncentruotas, galima jas skiesti mineraliniu negazuotu vandeniu.