Kodėl reikalingas U vitaminas?

U vitaminas – tai vienas iš mažiausiai žinomų vitaminų, nors mūsų organizmui yra itin naudingas. Specialistai teigia, kad šis vitaminas padeda išvengti opaligės, nes turi unikalių gydomųjų savybių, todėl veiksmingai gydo dvylikapirštės žarnos ir skrandžio gleivinę.
Kopūstų sultyse yra vitamino U
Kopūstų sultyse yra vitamino U / August95, Flickr.com

Be to, U vitaminas saugo mūsų kepenis nuo riebalinės degeneracijos, gerina virškinamojo trakto veiklą, saugo nuo išsėtinės sklerozės vystymosi, šalina iš organizmo nuodus ir toksinus, padeda sergant alerginėmis ligomis. Neseniai mokslininkai išsiaiškino, kad būtent šį vitaminą reikėtų vartoti kaip kompleksinę gydymo priemonę gydant depresiją.

U vitamino paros norma yra 200 mg. Daugiausia jo esama šviežių kopūstų sultyse, tačiau nemažai yra ir kitose daržovėse: 100 g kopūstų yra 150 g U vitamino, 100 g burokėlių – 75 g, 100 g salierų – 60 g, 100 g petražolių – 55 g, 100 g svogūnų laiškų – 40 g, 100 g morkų – 35 g.

Svarbiausia – termiškai neapdorokite daržovių, valgykite jas šviežias. Taip pat gerkite šviežiai spaustas sultis ir valgykite salotas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų