Kodėl reikalingas U vitaminas?

U vitaminas – tai vienas iš mažiausiai žinomų vitaminų, nors mūsų organizmui yra itin naudingas. Specialistai teigia, kad šis vitaminas padeda išvengti opaligės, nes turi unikalių gydomųjų savybių, todėl veiksmingai gydo dvylikapirštės žarnos ir skrandžio gleivinę.
Kopūstų sultyse yra vitamino U
Kopūstų sultyse yra vitamino U / August95, Flickr.com

Be to, U vitaminas saugo mūsų kepenis nuo riebalinės degeneracijos, gerina virškinamojo trakto veiklą, saugo nuo išsėtinės sklerozės vystymosi, šalina iš organizmo nuodus ir toksinus, padeda sergant alerginėmis ligomis. Neseniai mokslininkai išsiaiškino, kad būtent šį vitaminą reikėtų vartoti kaip kompleksinę gydymo priemonę gydant depresiją.

U vitamino paros norma yra 200 mg. Daugiausia jo esama šviežių kopūstų sultyse, tačiau nemažai yra ir kitose daržovėse: 100 g kopūstų yra 150 g U vitamino, 100 g burokėlių – 75 g, 100 g salierų – 60 g, 100 g petražolių – 55 g, 100 g svogūnų laiškų – 40 g, 100 g morkų – 35 g.

Svarbiausia – termiškai neapdorokite daržovių, valgykite jas šviežias. Taip pat gerkite šviežiai spaustas sultis ir valgykite salotas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pavasaris – laikas kurti grožį savo kieme: specialistų patarimai, nuo ko pradėti ir kaip tvarkyti aplinką
Reklama
Žemės ūkyje vis labiau įsitvirtina biostimuliatoriai: kaip jie veikia?
Reklama
Ne tik šviežios ir kokybiškos, bet ir tvaresnės: kaip „Lidl“ užtikrina, kad pirmosios pavasario derliaus vaisiai ir daržovės būtų draugiškos aplinkai?