Kosulio gydymas šokoladiniu sviestu ir ne tik

Gysločių nuoviras palengvins varginantį kosulį. Džiovintus gysločių lapus (tris–keturis valgomuosius šaukštus) užpilkite verdančiu vandeniu (puse litro). Skystį sandariai uždenkite ir palikite apie pusvalandį šiltoje vietoje. Po to nuovirą nukoškite.
Šokoladinis sviestas
Šokoladinis sviestas / Christer Edvartsen, Flickr.com

Vartojimas: tris–keturis kartus per dieną po vieną–du valgomuosius šaukštus. Gysločių nuovirą vartokite prieš valgį.

Stiprų kosulį ramina morkų sultys. Keletą vidutinio dydžio morkų sutarkuokite tarka ir per marlę išspauskite sultis. Įpilkite šilto vandens, santykiu 1:1. Sultis pagardinkite keliais arbatiniais šaukšteliais cukraus arba medaus. Vartokite prieš valgį, po 1 valgomąjį šaukštą keturis–penkis kartus per dieną, vaikams – tris kartus per dieną po arbatinį šaukštelį.

Vaikų kosulį išgydyti padės skani gydomoji priemonė: pasigaminkite šokoladinį sviestą. 100 g grietinėlės sviesto ir tris–keturis valgomuosius šaukštus kiaulienos riebalų išlydykite ant silpnos ugnies. Į ištirpintą masę įmaišykite šokolado (susmulkinto, 100 g) ir kakavos miltelių (trys šaukšteliai). Viską kruopščiai išmaišykite ir atvėsinkite. Tokiu gardžiu sviestu užtepkite duonos ar batono riekelę ir duokite vaikams tris–keturis kartus per dieną. Itin tiks su šiltu pienu, į kurį įberkite valgomosios sodos žiupsnelį.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pavasaris – laikas kurti grožį savo kieme: specialistų patarimai, nuo ko pradėti ir kaip tvarkyti aplinką
Reklama
Žemės ūkyje vis labiau įsitvirtina biostimuliatoriai: kaip jie veikia?
Reklama
Ne tik šviežios ir kokybiškos, bet ir tvaresnės: kaip „Lidl“ užtikrina, kad pirmosios pavasario derliaus vaisiai ir daržovės būtų draugiškos aplinkai?