Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Raudonojo kilimo“ karališka stovėsena

Mėgstamiausias moterų užsiėmimas – žurnalų ir nuotraukų vartymas, kuriose žvaigždės ir žvaigždutės stovi ant raudonojo kilimo su įspūdingomis suknelėmis. Tačiau, ar suknelės išties taip puikiai atrodytų, jei ne karališka ir „atidirbta“ stovėsena?
Ar esate pasirengę žengti raudonuoju kilimu?
Ar esate pasirengę žengti raudonuoju kilimu? / Flickr.com

Graži stovėsena visų pirma sveiko stuburo ženklas. Gyvendama šiuolaikinį ritmą moterys dažnai pamiršta šią problemą ir prisimena tik tuomet, kai skausmas suriečia į nagą. Kiekvienas stuburo slankstelis yra atsakingas už gyvybiškai svarbias organizmo funkcijas: iškrypimai gali sąlygoti galvos skausmus, svaigimą, skausmus širdies plote, kvėpavimo ir kraujotakos sutrikimus, nervinius išpuolius ir kitus neigiamus simptomus. Be to, kūprinimasis atima iš moters 5-7 centimetrus ūgio.

Kas yra ideali stovėsena?

Štai jums paprastas testas. Atsistokite prieš veidrodį ir atidžiai apžiūrėkite jame savo atvaizdą.

  • Galva ir stuburas yra vienoje linijoje.
  • Pečiai ir mentys yra simetriški.
  • Raktikaulių linija beveik horizontali.
  • Sėdmenys simetriški.

Jei turite nors vieną iškrypimą, labai nenusiminkite, nes viskas yra pataisoma. Tik reikia turėti noro.

Karališkos stovėsenos priešai

Įvairūs susirgimai. Kai kuriais atvejais tai įgimtiniai faktoriai, tarp jų ir gimimo traumos, rachitas, poliomelitas, stuburo ligos.

Neteisinga sėdėsena. Dažnai į tai nekreipiamas dėmesys. Jei jūsų darbas sėdimas, o jūs mėgstate atsiremti į minkštą atkaltę, sulenkus galvą – jau gadinate savo stuburą!

Blogas matymas. Pasirodo, trumparegiškumas ir žvairumas turi įtakos stuburo formavimuisi. Tie, kas blogai mato, lenkiasi į priekį dirbdami prie kompiuterio arba leidžia žemiau galvą nei būtų galima. Taigi, spręsdami akių problemas taip pat saugosite savo stuburą.

Neteisinga padėtis miegant. Ar moteris bus žmona, mama ar darbuotoja, o gal viskas viename, išsimiegoti gerai jai tiesiog būtina. Nes tik miego metu organizmas visiškai pailsi. O patogiausia miego poza – embriono, t.y. ta, kuria mes visi mėgavomės motinos įsčiose. Vis dėl to, taip įsitempia ir stuburas, ir dubuo, todėl miegokite ant nugaros arba ant šono.

Mažas judėjimas. Gyvenant pasyviai nugaros ir preso raumenys susilpnėja ir gali atrofuotis. Taigi, ir karališką laikyseną išlaikyti darosi vis sunkiau. Išeitis – kasdieninė mankšta: jums užteks tik 10 minučių, kad pramankštintumėte savo kūną.

Aukštakulniai. Svorio centro pokyčiai vaikščiojimo su aukštakulniais metu skatina kojų tynimus ir blogą kraujotaką. Specialistai rekomenduoja nesirinkti aukštesnės kaip 2,5-3 cm batų pakulnės. Nepamirškite, kad avalynės kokybė taip pat yra svarbi.

Nėštumas ir gimdymas. Mažylio nešiojimo metu išauga kūno svoris, o po gimdymo, jaunajai mamai dar nespėjus sustiprėti, jau reikia nešioti kūdikį ant rankų. Žinoma, kad tai nelieka be pasekmių. Tokiais atvejais jaunoms mamytėms rekomenduojamas masažas.

Žingsnis po žingsnio. Patarimai idealiai stovėsenai

Darykite mankštą. Kaklo sričiai puikiai tiks galvos sukimas ir įvairūs lenkimai į skirtingas puses. Krūtinės daliai – tempimai. Juosmens – kabėjimo pratimai, kai kilnojamos kojos, lankstymasis į šonus ir sukimas ratu.

Daugiau judėkite. Trys kartus per savaitę pažadėkite sau užsiimti jogos, pilateso užsiėmimais ar lankykite šokius.

Plaukiokite. Plaukimas yra viena iš geriausių sporto sričių, kai stiprinamas stuburas. Sportuojant vandenyje stuburo slanksteliai susistato į savo vietas ir tampa lankstesni. Be to, šiltame vanduo kūnas atsipalaiduoja.

Keiskite maisto racioną. Dvi savaitės specialios dietos leis jums pamiršti apie nemalonius pojūčius stuburo srityje. Bent jau išbraukite iš valgymo raciono šaltus ir riebius rafinuotus produktus: ledus, riebius desertus, sūrį ir keptą maistą.

Atsisakykite korsetų. Neklausykite nuomonės, jog korsetai gerina laikyseną. Kai moteris užsisega korsetą, nugaros raumenys atiduoda jam dalį savo funkcijų ir tuo pačiu atsipalaiduoja. Tai gali sąlygoti raumenų atrofavimąsi.

Lankykite masažus. Manualinis terapeutas tiksliai žino, kokius raumenis reikia atpalaiduoti, o kokius tonizuoti. Patyrusios profesionalo rankos ne tik padės jums atsikratyti nugaros skausmo, tačiau ir padės atstatyti stuburą į teisingą padėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?