Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švarus ir malonus oras namuose

Gaivumas namuose – puikus pagrindas gerai nuotaikai ir netgi pasitikėjimui savimi. Žmonės pavargę po darbų mėgsta sugrįžti į kvepiančius namus. Populiarūs namų kvapai skleidžia gėlių, žalumynų ir netgi šviežių bandelių aromatus. O madingus aromatus namams galima pasigaminti ir patiems.
Eteriniai aliejai pašalina nemalonius kvapus
Eteriniai aliejai pašalina nemalonius kvapus / Flickr.com

Švara – sveikatos pagrindas

Prieš kalbant apie natūralius aromatizatorius, reikėtų prisiminti labai paprastą tiesą. Blogas kvapas atsiranda su nešvara ir dulkėmis. Jei neišnešėte laiku šiukšlių, jei neišsiplovėte indų, jei neišsiskalbėte skalbinių... Jei turite namuose augintinį, reikia pasirūpinti ir jo higieną.

Pagrindinis dėmesys – kvapų surinkėjams

Kilimai – jie didžiausi gero kvapo priešai: tabako dūmai, dulkės, kvapai iš virtuvės. Pašalinti dulkes iš kilimo labai paprastas receptas: išbarstykite maistinę sodą ant kilimo ir palikite 15 minučių. Tuomet išsiurbkite dulkių siurbliu. Su švara pajusite ir gaivą.

Oro filtras

Jei naudojatės vandens filtru, pastebėjote jog vanduo tapo švelnesnis ir minkštesnis. Lygiai tas pats galioja ir su oro filtru, tik veikia jie kitaip. Be švaros galite pasirūpinti ir oro drėgme.

Cinamonas

Cinamono lazdelės kvepia stebuklingai! Štai jums ir ekologiški kvapai. Galite ją sulaužyti ir išdėlioti skirtinguose kambario kampuose vazose arba drobiniuose maišeliuose. Kai oras kambaryje įšyla, atsiranda ir nuostabus cinamono kvapas.

Kava

Kiekvienam įperkamas aromatizatorius – kavos pupelės. Jų grūdelius galite išdėlioti kambaryje. O galite jas panaudoti gaminant aromatines žvakes.

Kambarinės gėlės

Negailėkite pinigų geros kambarinėms gėlėms. Tai pats paprasčiausias natūralus būdas gaivinti kambario orą.

Citrusiniai vaisiai

Smirdinčius paviršius virtuvėje ar kambaryje galima atgaivinti citrusiniais kvapais. Apvirkite puodelyje supjaustytą citriną, žaliąją citriną arba apelsiną, ir šiuo viralu valykite paviršių. Išpylus šį skystį į kriauklę, panaikinsite ir kanalizacijos blogą kvapą.

Eteriniai aliejai

Jie puikiai kvepia, jų aštrus aromatas, tačiau kaip juos panaudoti namuose? Įlašinkite eterinio aliejaus į purkštuvą su vandeniu – ir naudokitės kaip bet kuriuo oro gaivikliu.

Actas

Baltasis actas neutralizuoja bet kokį bjaurų kvapą. Išdėliokite indelius su actu kambario kampuose, kai tvarkotės. Tik paskui nepamirškite išpilti.

Audinių kondicionierius

Visus naminius audinius (užuolaidas, užklotus, rankšluosčius) skalbkite su kondicionieriumi, nes taip jie ilgai išlaikys gerą aromatą. Jei to nepakanka, kondicionieriaus įpilkite į mažą indelį ir pastatykite į drabužių spintą arba kambario kampus. Tačiau to nereikėtų praktikuoti, jei turite mažus vaikus arba augintinius.

Aromatinės žvakės

Labai paprasta ir veikia stebuklingai – tereikia nusipirkti ir mėgautis. Pačios saugiausios žvakės – pagamintos iš sojos, jos yra patvarios ir nekancerogeninės. Galima pasigaminti ir savų žvakių, o jų gamyba gali pavirsti ir jūsų pomėgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas