Trinta sriuba su mėtomis
- 30 g mėtos stiebelių su lapeliais,
- 1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių,
- 2 šaukštai grietinės,
- druskos, pipirų pagal skonį.
Mėtų lapelius nuplėškite nuo stiebelių, nuplaukite, sumeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite 5 minutes. Jei stiebeliai jauni, juos taip pat galima susmulkinti ir virti. Sudėkite į sriubą žaliuosius žirnelius (prieš tai juos nusunkite) ir pavirkite dar 5 minutes. Tada vandenį nupilkite į atskirą indą, žirnelius ir mėtas pertrinkite elektriniu trintuvu, vėl užpilkite nuoviru, pagardinkite druska (jei jos trūksta), pipirais, pakaitinkite ant ugnies dar 5 minutes. Sriubą patiekite į stalą supilstytą į dubenėlius, pagardintą grietine, pabarstytą šviežiais prieskoniniais žalumynais ir mėtos lapeliais. Prie sriubos idealiai tinka skrebutis ar džiūvėsėlių kubeliai.
Agurkų salotos su agurklės žiedais
- 2-4 švieži agurkai,
- 10 agurklių žiedelių,
- 10 g krapų,
- 10 g salierų lapelių,
- 10 g svogūnų laiškų,
- 1 kiaušinis,
- 2 šaukštai majonezo,
- žiupsnelis druskos.
Agurką smulkiai supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka, žalumynus susmulkinkite, pagardinkite druska, užpilkite majonezu. Papuoškite smulkintu kietai virtu kiaušiniu ir agurklių žiedais.
Salotos su žemuogėmis
- Sauja žemuogių,
- 1 agurkas,
- 10 g svogūnų laiškų,
- 1 šaukštas skrudintų migdolų,
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
- 1 šaukštas citrinos sulčių,
- žiupsnelis druskos, pipirų.
Agurką supjaustyti mažais kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinti. Viską suberti į dubenį, įberti skrudintų migdolų ir žemuogių. Užpilti citrinų sultimis ir aliejumi, atsargiai, kad nesusitrintų žemuogės, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais.