„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

3 gaivūs šedevrai birželio virtuvei

Birželis – mėnuo, kai visko gausu: saulės ir lietaus, ryškių spalvų ir aromatų, pievų gėlių ir sodo gėrybių. Kartu tai ir palankus metas drąsiems kulinariniams eksperimentams. Kodėl gi nepapildžius įprastų patiekalų naujais, netikėtais štrichais?
Vasaros maistas – žemuogės
Vasaros maistas – žemuogės / Flickr.com

Trinta sriuba su mėtomis

  • 30 g mėtos stiebelių su lapeliais,
  • 1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių,
  • 2 šaukštai grietinės,
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Mėtų lapelius nuplėškite nuo stiebelių, nuplaukite, sumeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite 5 minutes. Jei stiebeliai jauni, juos taip pat galima susmulkinti ir virti. Sudėkite į sriubą žaliuosius žirnelius (prieš tai juos nusunkite) ir pavirkite dar 5 minutes. Tada vandenį nupilkite į atskirą indą, žirnelius ir mėtas pertrinkite elektriniu trintuvu, vėl užpilkite nuoviru, pagardinkite druska (jei jos trūksta), pipirais, pakaitinkite ant ugnies dar 5 minutes. Sriubą patiekite į stalą supilstytą į dubenėlius, pagardintą grietine, pabarstytą šviežiais prieskoniniais žalumynais ir mėtos lapeliais. Prie sriubos idealiai tinka skrebutis ar džiūvėsėlių kubeliai.

Agurkų salotos su agurklės žiedais

  • 2-4 švieži agurkai,
  • 10 agurklių žiedelių,
  • 10 g krapų,
  • 10 g salierų lapelių,
  • 10 g svogūnų laiškų,
  • 1 kiaušinis,
  • 2 šaukštai majonezo,
  • žiupsnelis druskos.

Agurką smulkiai supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka, žalumynus susmulkinkite, pagardinkite druska, užpilkite majonezu. Papuoškite smulkintu kietai virtu kiaušiniu ir agurklių žiedais.

Salotos su žemuogėmis

  • Sauja žemuogių,
  • 1 agurkas,
  • 10 g svogūnų laiškų,
  • 1 šaukštas skrudintų migdolų,
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukštas citrinos sulčių,
  • žiupsnelis druskos, pipirų.

Agurką supjaustyti mažais kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinti. Viską suberti į dubenį, įberti skrudintų migdolų ir žemuogių. Užpilti citrinų sultimis ir aliejumi, atsargiai, kad nesusitrintų žemuogės, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs