Salotos su ananasais, vištiena ir grybais
- 300 g vištienos filė (gali būti virta, kepta, netgi rūkyta),
- 300 g konservuotų ananasų,
- 300 g marinuotų kelmučių,
- Sauja smulkintų graikinių riešutų,
- žiupsnelis krapų,
- keletas šaukštų majonezo.
Vištienos filė ir ananasus supjaustykite kubeliais. Stambesnius grybus perpjaukite pusiau, smulkiausius palikite nepjaustytus. Įberkite saują smulkintų krapų, graikinių riešutų. Viską išmaišykite dideliame dubenyje su keletu šaukštų majonezo. Patiekite porcijomis, salotinėse.
Jautienos salotos su ananasais
- 200 g jautienos,
- 400 ml konservuotų ananasų,
- 200 g kukurūzų,
- 1 paprika,
- ryšelis svogūnų laiškų,
- 3-4 šaukštai majonezo.
Ananasus ir jautieną supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį. Išvalykite paprikos sėklas, taip pat supjaustykite kubeliais ir suberkite prie ananasų ir jautienos. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir, kartu su nusunktais konservuotais kukurūzais, berkite į dubenį. Viską išmaišykite su majonezu. Ypatingo pikantiško skonio salotoms suteiktų ant viršaus užberti pelėsinio sūrio trupiniai.
Žaliosios salotos su ananasu
- ½ gūžės aisbergo salotų,
- 200 g konservuotų ananasų,
- 2 obuoliai,
- 2 stiebeliai saliero,
- sauja saliero lapų,
- 1 šaukštas sojų padažo,
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 3 šaukštai ananasų sulčių.
Salotas nuplaukite, nudžiovinkite ir suplėšykite nedideliais gabalėliais, sumeskite į dubenį. Jei obuolio žievelė sprangi – ją nulupkite. Obuolius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite saliero stiebus. Viską suberkite ant salotų lapų. Ananasus išimkite iš skardinės, supjaustykite kubeliais, berkite į tą patį dubenį. Atskirame indelyje sumaišykite sojų padažą, alyvuogių aliejų ir ananasų sultis (tinka skystis iš skardinės). Užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Papuoškite smulkintais salierų lapais. Į šias salotas idealiai tiks ir viena-kita sauja žaliųjų besėklių vynuogių.
Salotos su ananasais, kalakutiena ir ryžiais
- ½ šviežio ananaso,
- 300 g kalakutienos,
- 1 stiklinė virtų ryžių,
- 1 paprika,
- saujelė šviežių žalumynų,
- 1 šaukštas balzamo acto,
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
- 1 šaukštas sojų padažo,
- ½ citrinos sultys,
- žiupsnelis druskos, pipirų.
Nuplautą ir nusausintą kalakutienos filė supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska ir pakepinkite keptuvėje (jei laikotės dietos – patroškinkite garuose). Atvėsinkite. Ananasą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į dubenį. Išvalytą papriką supjaustykite mažais kubeliais, suberkite prie ananaso. Į tą patį dubenį sumeskite ir smulkintus žalumynus, suberkite ryžius. Sudėkite atvėsusius kalakutienos gabalėlius. Atskirame inde sumaišykite aliejų, sojų padažą, balzamo actą, citrinos sultis. Viską išplakite plakimo šluotele. Padažą užpilkite ant salotų, išmaišykite, pagardinkite pagal skonį druska, pipirais. Salotas galite patiekti puoštas virtais putpelių kiaušiniais.
Salotos su ananasais ir krevetėmis
- 1 šviežias ananasas,
- 500 g virtų krevečių,
- 100 g lapinių salotų,
- 150-200 g sūrio,
- 2 šaukštai citrinos sulčių,
- 1 šaukštelis medaus,
- sauja krapų ir petražolių,
- žiupsnelis druskos, pipirų.
Nulupkite ananaso žievelę, išpjaukite šerdį, o minkštimą supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite. Į dubenį sluoksniais dėkite salotų lapus, ant jų užberkite krevetes, tada suberkite ananaso kubelius ir tarkuotą sūrį. Atskirame inde išmaišykite padažui skirtas citrinos sultis, alyvuogių aliejų medų, druską ir pipirus. Užpilkite padažą ant salotų, papuoškite smulkintais krapais ir petražolėmis.