Braškių padažas salotoms ir desertams

Braškėmis galima mėgautis įvairiai. Šviežios uogos – visada skanu ir sveika. Uogienės, pyragai, desertai – nemari klasika. O šį kartą siūlome pasigaminti braškių padažą salotoms arba desertams. Saldžiarūgštis pikantiškas jo skonis jūsų patiekalams tikrai suteiks išskirtinumo ir nepakartojamų gurmaniškų natų!
Braškė – vasaros pradžios karalienė
Braškė – vasaros pradžios karalienė / Sara Alfred, Flickr.com
  • 4 stiklinės šviežių braškių,
  • 6 šaukštai citrinos sulčių,
  • ¼ stiklinės cukraus,
  • 2 šaukštai obuolių acto,
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • ½ šaukštelio aguonų sėklų.

Braškes išplakite elektriniu plakikliu, kol gausis skysta tyrelė. Supilkite citrinos sultis ir cukrų. Dar kartą viską išplakite. Supilkite actą, aliejų ir paskutinį kartą išplakite. Įmaišykite aguonas. Supilstykite į nedidelius stiklinius buteliukus, užsukamus dangteliu.

Padažą šaldytuve galima laikyti keletą savaičių. Idealiai tinka prie lengvų paukštienos patiekalų, taip pat salotoms ir desertams pagardinti. Ir būtinai pamėginkite tokio padažo užpilti ant plombyro ledų – skonis tikrai nenuvils!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų