Šiais laikais su maistu į mūsų organizmą patenka įvairūs pesticidai, mikrobai, sunkieji metalai bei druskos ir kitos kenksmingos medžiagos. 48 valandų valanti dieta padės išvalyti organizmą nuo visų toksinų. Šios dietos rekomenduojami produktai pasižymi maistingomis medžiagomis, aktyviais fermentais ir kitomis savybėmis, palankiai veikiančiomis svarbiausius vidaus organus: kepenis, plaučius, inkstus, storąją žarną. Detoksikuojanti dieta gerina ne tik savijautą, bet yra naudinga ir grožiui.
Pusryčiai. Košė su džiovintomis slyvomis.
Ingredientai:
- Pusę stiklinės kruopų (rudųjų ryžių, sorų, grikių, kynvos, neskaldytų kviečių ir pan.)
- 1 stiklinė vandens
- 1 žiupsnis muskato riešutų
- 1 arb. šaukštelis tarkuoto imbiero
- 1/3 puodelio smulkiai supjaustytų džiovintų juodųjų slyvų
- ¼ stiklinės ryžių pieno
Gaminimas: į puodą su vandeniu sudėkite kruopas, muskato riešutus, imbierą ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 10 min. Po to sudėkite slyvas ir įpilkite ryžių pieną. Uždenkite dangčiu ir dar 5 min. pavirkite.
Nauda: amino rūgštys ir vitaminai, esantys kruopose, neleis sumažėti raumenų masei. Ląsteliena (esanti grūduose ir slyvose) skatina tuštinimosi procesus. Slyvos, dėl jose esančio sorbitolio, pasižymi laisvinančiu vidurius efektu.
Pietūs. Gaivusis kokteilis.
Ingredientai:
- ½ stiklinės migdolų pieno
- ¼ stiklinės šaldytų mėlynių
- ¼ banano
- 1 valg. šaukštas linų sėmenų arba bet kokių kt. sėklyčių
- ½ stiklinės ledukų
Gaminimas: sumaišyti visus ingredientus, kad gautųsi vientisa masė. Geriausia naudotis virtuviniu kombainu.
Nauda: mėlynės – puikus antioksidantas. Jose esantis kvercetinas gali padidinti fermentų kiekį kepenyse. Bananuose esantis vitaminas B6 papildo organizmą fermentais, o sėklytės suteikia papildomų skaidulų.
Vakarienė. Daržovių sriuba, rauginti kopūstai ir obuoliai.
Ingredientai, 2 porcijoms sriubos:
- 2 litrai vandens
- 2 stambiai supjaustyti raudonieji svogūnai
- 2 stambiai supjaustyti saliero stiebai
- 1 stambiai supjaustyta pankolio šaknis (su lapais ir stiebais)
- 4 supjaustytos didelės česnako skiltelės
- 1 puodelis supjaustytų šitaki grybų
- 1 supjaustyta nedidelė kopūsto galva
- 2 arb. šaukšteliai kmynų
- 2 žiupsneliai šviežio susmulkinto raudonėlio
- 2 žiupsneliai paprikos
- 2 arb. šaukšteliai jūros druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- Kajeno pipirų (pagal skonį)
- 2 petražolės šakelių
Gaminimas: visus ingredientus sudėti į puodą ir užvirinti, uždengti dangčiu ir apie valandą patroškinti. Baigiant virti sudėti susmulkintas petražoles.
Nauda: šioje sriuboje gausu naudingų medžiagų. Pankolis stimuliuoja tulžies sekreciją; petražolės veikia kaip diuretikai; česnakai, šitaki grybai, kopūstai palaiko kepenų funkcijas; kajeno pipirai stimuliuoja plaučių veiklą. Vakarienę užbaikite raugintais kopūstais, juose yra probiotikų, kurie padeda naikinti toksinus virškinamajame trakte, o obuoliai suteiks organizmui ląstelienos.
Užkandžiai
Tarp valgių galima tris ar keturis kartus užkasti. Tam tiks šis ananasų–daržovių kokteilis. Ingredientai:
- ½ stiklinės ananaso
- 4 puodeliai supjaustytų kopūstų lapų (be stiebelių)
- 2 dideli agurkai
- ½ išspaustos citrinos
- ½ puodelio mėtų
- 2 artišokai
Gaminimas: jei neturite sulčiaspaudės, naudokite trintuvą.
Nauda: šis gėrimas itin naudingas, vienu metu jo galima išgerti 2–3 stiklines. Ananasuose yra virškinimo fermentų, kopūstai gerina kepenų veiklą, artišokai stimuliuoja tulžies veiklą.
Patarimai laikantis 48 valandų dietos:
- Gerkite daug vandens.
- Miegokite 8 valandas per parą.
- Nevalgykite po 19 val.
- Prieš miegą išgerkite žaliosios arbatos puodelį. Ši arbata pasižymi diuretiniu poveikiu, skatina toksinų pasišalinimą.
- Atminkite, kad laikantis 2 dienų dietos tualete teks lankytis dažniau nei įprastai.