Farširavimui tinka tik kietai virti, gražiai nulupti kiaušiniai – tai labai svarbu estetiniam patiekalo vaizdui. Todėl jei jau gaminate šį patiekalą, o rizika, kad dailiai nulupti ar išvirti nepavyks (pavyzdžiui, verdant įskils lukštas), sukurkite planą, kaip panaudosite negražiuosius kiaušinius – salotoms, maltinukų įdarui ar kitiems kulinariniams šedevrams.
Visus gražiuosius kiaušinius aštriu peiliu perpjaukite išilgai per pusę, išimkite, į atskirą dubenėlį sudėkite ir susmulkinkite trynius. Jie bus įdaro pagrindas. Kokiais priedais jį gardinsite?
1. Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Sumaišykite su tryniais.
2. Smulkia tarka sutarkuokite kietojo sūrio gabalėlį, įpjaustykite česnako, viską išmaišykite su šauktu majonezo ir tryniais.
3. Trynius sumaišykite su žiedeliais pjaustytomis alyvuogėmis ir majonezu.
4. Tarkuotas sūris, graikiniai riešutai, tryniai ir smulkintas česnakas – viską išmaišykite su majonezu.
5. Trynius sumaišykite su smulkintomis alyvuogėmis ir tunu.
6. Prie trynių puikiai dera krevetės.
7. Trynys, majonezas, garstyčios, marinuoti agurkėliai – viską susmulkinkite ir išmaišykite.
8. Menkės kepenėlės, apkepintas smulkintas svogūnas ir tryniai.
9. Virta liesa jautiena, žalumynai, trynys.
10. Su tryniu galite sumaišyti bet kokį paštetą.
11. Prie trynio puikiai dera ir bet kokia jūsų pasirinkta rūkyta žuvis.
12. Kepti grybai, grietinė ir trynys.
13. Sūdyta silkė, šviežias kubeliais pjaustytas obuolys ir marinuotas svogūnas.
14. Klasikinis valgyklinis variantas: konservuoti žirneliai, majonezas ir trynys.
15. Avokadas su krabų lazdelėmis ir majonezu.
16. Grybai, kiaušinio trynys, prieskoniai, majonezas.
17. Trynys, pakepinti svogūnai, lašišos gabalėliai.
18. Trynys, patroškinti pievagrybiai, smulkinta jautiena, kepinti svogūnai.
19. Velniškas įdaras: trynius ištrinkite su česnaku, žiupsneliu druskos, tada įdėkite šaukštą majonezo, įberkite maltų pipirų, smulkiai pjaustytos aitriojo pipiro ankšties. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
20. Trynys, kubeliais pjaustytas kumpis ir saulėje džiovinti pomidorai.
Paruoštą įdarą kabinkite šaukštu, sudėkite į kaušinio baltymų puseles, suformuokite dailų kaupelį, gražiai sudėliokite į lėkštę, papuoškite žalumynais ar stambesnėmis įdaro sudėtinėmis dalimis: krevetėmis, alyvuogėmis, žirneliais, smulkintais riešutais.