Jums reikės:
200 g avižų kruopų
150 g įvairių riešutų
50 g išgliaudytų saulėgrąžų
100 g džiovintų vaisių
150 g razinų
250 ml apelsinų sulčių
100 g medaus
Ant skardos išberkite dribsnius, padžiovinkite 150 laipsnių orkaitėje 30 minučių iki silpno riešutų aromato. Išdžiovinus berkite į didelį dubenį.
Ant tos pačios skardos džiovinkite riešutus ir saulėgrąžas (apie 15 minučių). Išdžiovintus sumalkite ir sumaišykite su dribsniais. Taip pat sudėkite nuplautus džiovintus vaisius ir uogas.
Šį mišinį laikykite stiklainyje, tamsioje ir vėsioje vietoje.
Taip paruoštus dribsnius užpilkite jogurtu – ryte turėsite skanius ir naudingus pusryčius.
Be to, šiuos dribsnius galite panaudoti ir kepant traškančius sausainius:
Šiek tiek pašildykite norimų vaisių sultis, įdėkite medaus, išmaišykite kol medus ištirps. Šią masę supilkite į dribsnius ir gerai sumaišykite. Uždenkite ir palikite 1 valandai susigerti.
Drėgnu šaukštu dėliokite sausainius ant kepimo popieriumi paruoštos skardos. Kepti 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Sveikas skanumėlis!