Tyrimo rezultatai parodė, kad žmonės darbo dienomis gali kontroliuoti kalorijų kiekį. Jei jie sočiai pavalgė pusryčių metu, per pietus ir dienos metu jie valgys mažiau nei įprastai.
Tačiau mokslininkai teigia, kad norintiems sulieknėti arba tiems, kurie nori išlaikyti pastovų savo svorį, reikia maisto racioną planuotis ne dienai, bet visai savaitei.
Tyrėjai išsiaiškino, kad savaitgaliais ir laisvomis dienomis žmonės suvalgo mažiausiai 37 kkal daugiau nei įprastai. Beje, pastebėta, kad kalorijų kiekis padidėja būtent šventinių pusryčių metu.
Tyrimo autoriai mano, kad tai susiję su laiku, kai žmonės turi daugiau laiko pabūti su šeima, pasėdėti prie stalo ir kalbant valgyti. Tas ypatingai svarbu pusryčių metu.
Vidutiniškai žmonės laisvomis dienomis gali suvalgyti 20 proc. arba kitaip sakant 400 kkal daugiau nei įprastą dieną. Be to, su laiko praleidimu prie stalo negali konkuruoti ir šventiški patiekalai – jie nori nenori būna riebesni ir kaloringesni. Todėl maisto energetinė vertė gali padidėti net ir 900 kkal.
Kaip bežiūrėtumėt, laisvadieniai, atostogos ir šventinės dienos būna gerokai rečiau nei įprasta darbo savaitė. Todėl mokslininkai rekomenduoja nepamiršti apie tai, kad negalima persivalgyti ne tik prie šventinio stalo, bet ir laisvadieniais. Nes jūsų suvartotos kalorijos liks su jumis ir kitą dieną.