Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japoniška dieta

Japonišką dietą sudaryta japonų klinikų specialistų, ir vis dar yra laikoma viena efektyviausių: jei laikysitės šios dietos režimo, galite netekti 8 kg per savaitę.
Japoniško grožio paslaptys
Japoniško grožio paslaptys / Kate Nevens, Flickr.com

Dietos sudarytojai tikina, kad dietos metu medžiagų apykaita tampa normali ir leidžia išlaikyti pasiektą rezultatą ilgesnį laiką. Visa tai garantuoja subalansuota mityba.

Japoniškos dietos metu reikia tiksliai laikytis režimo, nemaišyti nurodytų dienų, išgerti ne mažiau nei 1,5-2 litrų vandens, nevalgyti druskos, konditerinių ir miltinių gaminių, nevartoti alkoholio.

Šios dietos galima laikytis galima tik 14 dienų ir ne dažniau nei vieną kartą per 2-3 metus.

Originalioje japoniškos dietos variante kiekvieną dieną valgoma 300-400 g ryžių, 150-240 g vaisių, 250 g daržovių, 60 g ankštinių daržovių, 120 g žuvies, 100 g pieno, vienas kiaušinis, 20 g cukraus, taip pat geriama kava.

Pavyzdinis japoniškos dietos meniu

1 diena
Pusryčiai: juoda kava arba žalioji arbata
Pietūs: 2 virti kiaušiniai; virtų kopūstų salotos, pagardintos aliejumis; pomidorų sultys.
Vakarienė: kepta arba virta žuvies filė.

2 diena
Pusryčiai: juoda kava arba žalioji arbata, duonos riekelė.
Pietūs: virta arba kepta žuvies filė; daržovių salotos.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos, kefyro stiklinė.

3 diena
Pusryčiai: juoda kava arba žalioji arbata, duonos riekelė.
Pietūs: didelė cukinija, apkepta aliejuje.
Vakarienė: 2 virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos, pagardintos aliejumi.

4 diena
Pusryčiai: juoda kava arba žalioji arbata
Pietūs: 3 didelės virtos morkos su aliejumi; 15 g kietojo sūrio, žalias kiaušinis.
Vakarienė: vaisiai.

5 diena
Pusryčiai: žalia morka, apšlakstyta citrinos sultimis.
Pietūs: virtos arba keptos žuvies filė; pomidorų sultys.
Vakarienė: vaisiai.

6 diena
Pusryčiai: juoda kava arba žalioji arbata.
Pietūs: pusė virto viščiuko; šviežių kopūstų salotos arba morkos su citrinos užpilu.
Vakarienė: 2 virti kiaušiniai, šviežių morkų salotos su aliejumi.

7 diena
Pusryčiai: arbata
Pietūs: 200 g virtos jautienos, vaisiai.
Vakarienė: bet kuri 1, 2, 4, 5, 6 dienų vakarienė.

8 diena
Pusryčiai: juoda kava arba žalia arbata.
Pietūs: pusė virto viščiuko; šviežių kopūstų salotos arba morkos su citrinos užpilu.
Vakarienė: 2 virti kiaušiniai, šviežių morkų salotos su aliejumi.

9 diena
Pusryčiai: žalia morka, apšlakstyta citrinos sultimis.
Pietūs: kepta arba virta didelė žuvis; pomidorų sultys.
Vakarienė: Vaisiai.

10 diena
Pusryčiai: juoda kava arba žalioji arbata.
Pietūs: 3 didelės virtos morkos su aliejumi; 15 g kietojo sūrio; žalias kiaušinis.
Vakarienė: vaisiai.

11 diena
Pusryčiai: juoda kava, duonos riekelė.
Pietūs: didelė cukinija, apkepta aliejuje.
Vakarienė: 2 virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos, pagardintos aliejumi.

12 diena
Pusryčiai: juoda kava, duonos riekelė.
Pietūs: virta arba kepta žuvis; daržovių salotos su aliejumi.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos, kefyro stiklinė.

13 diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 2 virti kiaušiniai; virtų kopūstų salotos su aliejumi; pomidorų sultys.
Vakarienė: virta arba kepta žuvis.

14 diena
Pusryčiai: juoda kava
Pietūs: virta žuvis; šviežių kopūstų salotos su aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, kefyro stiklinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs