„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kalorijų skaičiavimo metodas neišlaikė egzamino

Kalorijų skaičiavimo metodas keletą dešimtmečių lyderiavo tarp kitų lieknėjimo būdų.
Kalorijos
Kalorijos / Steffen Zahn, Flickr.com
Temos: 2 Kalorijos Dieta

Per visą tą laiką buvo sukurtos ištisos imperijos, gaminant mažo kaloringumo produktus, o šių imperijų savininkai susikrovė milijonus ir netgi milijardus, parduodami produktą, kuriame „tik kelios kalorijos“. Atrodė, galima valgyti viską, ką tik nori – svarbu, kad kalorijų būtų kuo mažiau.

Tačiau ne viskas taip jau džiugiai atrodo. Ne visi produktai suteikdavo žmonėms reikiamo sotumo, todėl anksčiau ar vėliau žmonės persivalgydavo. Tad nesant kokybei, atsiranda vartotojiškumas.

Dabar dietologai vengia siūlyti mažo kaloringumo produktų pakaitalų. Vietoj to jie siūlo valgyti kuo natūralesnius maisto produktus, juos kuo mažiau apdirbant: pavyzdžiui, virta bulvė yra naudingesnė nei kepta.

Mokslininkai taip pat skatina nereikalingus kilogramus tirpdyti juos „šildant“, t.y. išnaudoti kuo daugiau kalorijų nei kad gaunama su maistu. Ir to pilnai užtenka, kad papildomi kilogramai išnyktų savaime.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“