Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks maistas bus madingas šiemet?

Kokios naujos maisto mados šmėžuoja horizonte? Kokie produktai karaliaus sveiko maisto lentynose? Dėl kokių patiekalų bus keičiami restoranų meniu? Žvilgtelėkime į visame pasaulyje populiarėjančias tendencijas!
Čili troškinys – ieškomiausias patiekalas
Čili troškinys – ieškomiausias patiekalas / Flickr.com

Kalafiorai – ant bangos. Dar visai neseniai save gerbiantys sveikuoliai šlovino kalė salotas. Tačiau šie žali garbanoti lapai 2014 traukiasi į antrą planą, pagrindinį vaidmenį užleisdami kalafiorams – jie dabar laikomi madinga sveiką daržove Nr. 1.

Maistas iš arti. Geriausias maistas – šviežutėlis. O toks jis tikrai nėra, jei produktus tenka gabenti tūkstančius kilometrų. Štai kodėl prabangiausi pasaulio restoranai iš kailio neriasi ieškodami vietos ūkininkų, auginančių ekologiškas daržoves ir mėsinius gyvulius, kur nors netoliese.

Mažesnės porcijos, mažesnė kaina. Didžiulės porcijos, kurias vargiai įveiktų net ir visą dieną laukuose plušęs artojas – praeitis. tiek finansų krizė, tiek žmonių susirūpinimas sveikata restoranus privertė pakoreguoti meniu. Vartotojai ieško mažesnių porcijų už mažesnę kainą – tokių, kurių užvalgius dar liktų jėgų ir pinigų nedideliam desertui. Ūkininkų turgeliuose taip pat žmonės labiausiai pasitiki produktais, kurie yra gabenti ne daugiau kaip 100 kilometrų.

Pusryčiams – baltymai. Košė ar grūdų dribsniai pusryčiams? Vis dar populiaru. Bet ne itin madinga. Žmonės, besirūpinantys kūno linijomis ir sveikata, vis dažniau rytą pradeda nuo baltyminio maisto – jogurto, kiaušinių.

Naminis limonadas. Gazuoti vaisvandeniai, o tiksliau – vandeniu skiesti sintetinių priedų kokteiliai – jau ne vienerius metus linksniuojami kaip įvairiausių blogybių šaltinis, pradedant celiulitu, svorio didėjimu, augančia diabeto rizika, ir baigiant polinkiu į depresiją. Tačiau tenka pripažinti: tai – skanu. Štai kodėl sveikesnės jų alternatyvos sparčiai skinasi kelią: specialiu aparatu namuose gazuotos sultys, arbata ar net naminis vynas – viena sparčiausiai populiarėjančių maisto mados tendencijų.

Šalin alergenus! Sakoma, kad alergija – tai XXI amžiaus žmonių rykštė. Kam nors alergiška populiacijos dalis nuolat auga. O kartu su ja parduotuvėse auga ir prekių, skirtų alergiškiems žmonėms, pasiūla. Taigi produktai be glitimo, be laktozės, be riešutų ar medaus užima vis didesnę rinkos dalį, o žmonėms, kenčiantiems nuo alergijos, gerokai palengvina gyvenimą.

Ieškomiausias receptas. Kompanijos „Google“ duomenimis, 2013 metais dažniausiai ieškomas receptas buvo... čili! Klasikinis naminis maistas su egzotišku tolimosios Meksikos prieskoniu – madingas ir maistingas. Ar bandėte jį pasigaminti namuose? Jei ne – būtinai pabandykite. O receptą jums, be abejo, pasufleruos „Google“!

 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs