Pieno rūgšties dėka rūgpienis dezinfekuoja virškinimo traktą ir skrandį, šalina žalingas bakterijas, atstato mikroflorą ir aprūpina naudingais mikroorganizmais. Be to, rūgštaus pieno produktai naudingi sukietėjus viduriams. Jie stimuliuoja maisto virškinimą ir padeda šalinti maisto likučius iš organizmo. Rūgštaus pieno produktų dėka organizmas būna švarus.
Ką galima valgyti? Dietos produktai:
- Kefyras
- Pasukos
- Natūralus jogurtas
- Rūgpienis
- Airanas
- Grietinė
- Varškė
- Brinza
Kaip išsirinkti produktus?
Įsigydami rūgštaus pieno produktus, būtinai skaitykite sudėtį ant pakuotės. Dietos metu galima valgyti tik 100% natūralų maistą, be priedų ir konservantų. Ypač tai svarbu renkantis jogurtus.
Kitas maistas
Tačiau jei jūs valgysite tik rūgštaus pieno produktus, jūs galite pakenkti savo organizmui, kadangi bus šalinamas kalcis, natris, kalis ir geležis. Disbalanso nereikėtų, todėl dietos metu rūgštaus pieno produktus derinkite su vaisiais, daržovėmis ir riešutais. Beje, vaisius ir daržoves valgykite šviežius.
Pavyzdinis dienos racionas
Valgyti reikia kas 2,5 valandos 5-6 kartus per dieną. Dietos galima laikytis 10 dienų, tačiau ne dažniau nei vieną kartą per tris mėnesius.
- I variantas
8.00 — 2 stiklinės pasukų
10.30 — 3 virtos bulvės
13.00 — 150 g varškės
15.30 — šviežių daržovių salotos, pagardintos aliejumi
18.00 — 150 g brinzos
20.00 — 2 obuoliai
- II variantas
8.00 — 2 stiklinės rūgpienio
10.30 — 2 kriaušės
13.00 — 150 g neriebios grietinės
15.30 — 100 g įvairių riešutų
18.00 — 2 airano stiklinės
20.00 — salotos iš virtų burokėlių
Kam negalima laikytis šios dietos:
- Padidintas rūgštingumas;
- Kaulinės sistemos pažeidimai;
- Inkstų ir šlapimo pūslės ligos;
- Skydliaukės ligos;
- Žemas kraujospūdis.