Grybai padeda lieknėti greičiau
Johno Chopkinso universiteto mokslininkai patvirtino grybų naudą organizmui. Deja, dažnai grybai yra vertinami kaip antrarūšiai. Jie dažnai patiekaluose vartojami kaip prieskoniai, taip pat padažuose ar įdaruose.
Tačiau grybus galima vartoti ir kaip alternatyvą mėsai. Ir žmogus tokiu atveju nieko nepraranda – jis gauna visas reikiamas naudingas medžiagas. Aromatinė grybų sriuba ar grybų užkepėlė – jau rinktis jums.
Įdomu tai, kad grybai buvo reabilituoti ir kaip naudingas produktas, ir kaip efektyvus komponentas metant svorį. Tad grybų dieta – tai ne mitas.
Eksperimente dalyvavo žmonės, kuriems maždaug 48 metai, didesnė dalis (88%) – moterys. Dalyvius padalino į dvi grupes. Pusę metų tiriamieji skyrėsi tik vienu požymiu. Pirmos grupės dalyviai maitinosi mėsos patiekalais, o antrai grupei buvo patiekiami patiekalai iš grybų. „Grybų grupei“ pavyko numesti daugiau svorio nei pirmajai grupei.
Mokslininkai atkreipė dėmesį ir į tiriamųjų sveikatą. Jokių negatyvių pasekmių nebuvo pastebėta. Atvirkščiai, vyrų ir moterų sveikata pagerėjo.
Mokslininkai padarė išvadą, kad grybus galima drąsiai pavadinti sveikos mitybos ir efektyvios dietos komponentu. Grybai išties yra sveika ir soti maisto alternatyva mėsai, apie kurią reikia prisiminti gaminant maistą. Juolab kad grybų mėgėjų taip pat yra nemažai.