Kad pasigamintumėte pusantros stiklinės kremo, jums prireiks:
- 3 didelių kiaušinių arba 1 didelio kiaušinio ir 3 kiaušinių trynių,
- 1 vidutinio dydžio citrinos žievelės (tarkuotos),
- 1/2 stiklinės šviežiai spaustų citrinos sulčių (tam jums prireiks maždaug3 citrinų),
- 1/2 stiklinės cukraus,
- 6 arbatinių šaukštelių sviesto.
Išplakite kiaušinius (arba kiaušinį ir trynius). Įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir cukrų. Įdėkite sviestą. Visą mišinį nuolat maišydama pakaitinkite puode. Nebūgštaukite, kad kiaušinių plakinį kaitinate tiesiai ant ugnies – citrinos sultys ir cukrus neleis kiaušiniams sušokti į gabalėlius. Kai sviestas visiškai ištirps, mišinys ims tirštėti, ties kraštais – trauktis. tada dar maždaug 10 sekundžių paplakite. Tada nukelkite nuo ugnies, supilkite į užsukamą indelį.
Laikykite šaldytuve sandariai uždengtą, ne ilgiau kaip savaitę. Tokiu kremu galite aptepti keksiukus ar pyragą, juo įdaromos bandelės ir eklerai, galima patiekti kaip padažą prie desertų, vaflių, blynelių.