Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminis jogurtas. Kaip pasigaminti?

Norite natūralaus produkto? Pasigaminkite jį namuose. Tai svarbu ir gaminant vaikams, ir norint išvengti įvairių alerginių reakcijų.
Namie pagamintas jogurtas sveikesnis
Namie pagamintas jogurtas sveikesnis / Flickr.com

Kodėl naudingas naminis jogurtas?

Tiesa, naminio jogurto gamybai reikia nemažai laiko ir jį pagaminti nėra taip paprasta. Jus gali išgąsdinti „augančios bakterijos“ ir kiti baubai. Tačiau yra priežasčių, dėl ko verta gaminti jogurtą namuose:

  • Sutaupysite medžiagas. Nors tai ir nėra pagrindinė ypatybė.
  • Turėsite natūralų produktą, nes jūs patys renkatės ingredientus ir tikrai žinosite, ką valgote ir ką tepatės ant veido.
  • Neužkimšite savo namų likusiais plastikiniais kibirėliais ir indeliais, likusiais nuo jogurto – „o gal prireiks...“
  • Kiekviename pirktiniame jogurte yra apie 45 g cukraus, litre naminio jogurto cukraus yra ne daugiau nei 10-12 gr.

Kiek gaminsite jogurtą?

Jums prireiks apie 15 minučių pagaminimui, tačiau beveik parą jogurtas gaminsis pats, be jūsų pagalbos.

Pagrindiniai etapai:

  • Pieno šildymas dėl sterilizacijos (iki 85 laipsnių).
  • Atšaldymas iki 38-49 laipsnių.
  • Pasukų supylimas.
  • 4-24 valandos inkubacinis periodas šiltoje temperatūroje.

Jums reikės:

  • Švarių stiklinių indų
  • Pieno – tinka bet koks, bet rekomenduojame įsigyti organinį, t.y. neapdirbtą.
  • Termometro.
  • Didelio puodo, kur šildysite stiklainius.
  • 2 šaukštų paprasto jogurto kiekvienam pieno litrui. Arba pačių pagamintų pasukų.
  • Rankšluosčio.

Pirmas žingsnis. Paruoškite stiklainius. Jie turi būti visiškai švarūs ir sausi.

Antras žingsnis. Įdėkite į puodo dugną rankšluostį. Ant jo – sausus stiklainius. Į juos supilkite pieną, tačiau iki viršaus tegul lieka 2-3 cm. Atsargiai pripildykite puodo ertmę vandeniu, kad jis nepatektų į stiklainius.

Trečias žingsnis. Užkaiskite puodą.

Ketvirtas žingsnis. Į verdantį puodą įmerkite termometrą ir šaukštą maišymui – taip jie sterilizuosis. Sumažinkite ugnį ir įmerkite termometrą į vieną iš stiklainių su pienu. Kai temperatūra pasieks 85 laipsnius, išjunkite ugnį. Jei neturite termometro, išjunkite kai sulauksite pirmųjų burbuliukų. Susidariusią plėvelę ar putą nuimkite ir uždenkite stiklainius dangteliais.

Penktas žingsnis. Atvėsinkite stiklainius: nedarykite to šaldytuve, geriausiai šaldyti šalto vandens arba ledų vonioje. Atvėsinti pieną reikia iki 38-49 laipsnių.

Šeštas žingsnis. Pilkite pasukas arba jogurtą. Kiekvienam litrui pieno reikia 2 šaukštų biologiškai aktyvaus jogurto, kuris ir pradės reikalingų bakterijų dauginimąsi. Atsargiai išmaišykite.

Septintas žingsnis. Vėl uždenkite stiklainius dangteliais. Dabar juos reikia saugoti šiltai. Geriausiai kuo nors šiltai uždengti ir padėti šiltoje vietoje.

Aštuntas žingsnis. Inkubacija tęsiasi nuo 4 iki 24 valandų. Jei laikysite trumpai, turėsite saldų jogurtą, laikysite ilgai – rūgštesnį.

Devintas žingsnis. Stiklainius statykite į šaldytuvą. Jogurtas sutirštės vos tik atvės. Po atvėsinimo, reikėtų jogurtą sukrėsti ir gerai išmaišyti.

Jogurtas paruoštas. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai