„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pavasario vitaminai samtyje: dilgėlių sriuba

Dilgėlės – pirmasis pavasario žalumynas, iš kurio galima išvirti neįtikėtinai daug vitaminų turinčią sriubą. Tikrai ne visi vitaminai žūsta dilgėles verdant.
Pavasarinės dilgėlės
Pavasarinės dilgėlės / Thomas Dahms, Flickr.com

Dilgėlių lapuose yra C, K, E ir B grupės vitaminų ir karotino, kuris mūsų organizme virsta vitaminu A. Iš dilgėlių verdamos sriubos, iš jų gaminamos labai vitaminingos salotos, verdami nuovirai, arbatos, kurias galima pagardinti medumi. 

Sriubai paruošti tinka tik jauni, viršutiniai dilgėlių lapeliai. Kad nesudirgintumėte odos, rinkite juos su pirštinėmis. O prieš smulkinant dilgėles, būtina kiek paspaudyti ir nuplikyti verdančiu vandeniu – tada jau galite jas plėšyti, pjaustyti, nusidilginti negresia.

Dilgėlių sriuba

Jums pririeks:

  • po 300 g jaunų dilgėlių ir šalavijų,
  • 100 g poro,
  • keleto šaukštų grietinės,
  • 2 šaukštų sviesto,
  • druskos, pipirų,
  • 100 g saliero šaknies,
  • 2 šaukštų miltų,
  • 1 morkos,
  • 1–2 kietai virtų kiaušinių.

Dilgėles ir šalavijus perrinkite, nuplaukite. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu. Daržoves nulupkite, susmulkinkite: morkas ir bulves – šiaudeliais, porus ir salierus – kubeliais. Dilgėles ir šalavijus smulkiai supjaustykite, įmeskite į 1,5 l verdančio pasūdyto vandens. Suberkite ten pat ir morkas, bulves. Pavirkite 5 minutes, tada į puodą suberkite smulkintą porą ir salierą.

Sviestą įkaitinkite ant keptuvės, suberkite miltus, nuolat maišykite, apkepinkite, kol jie taps auksinės spalvos. Įpilkite 2 šaukštus karšto vandens, gerai išmaišykite, o tada miltų masę supilkite į sriubos puodą. Išmaišykite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir pavirkite dar 7-8 minutes.

Išvirusi sriuba išpilstoma į lėkštes, pagardinama pipirais, grietine. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po puselę perpjauto kiaušinio.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“