Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Produktų Top 7 tavo rudeniniame meniu

Ruduo – itin geras sezonas visiems, kas šiuo metu laikosi dietos ir galų gale sugrįžti prie sveikos mitybos. Lentynos lūžta nuo naudingų daržovių ir vaisių, tad reikia tik netingėti ir ryte apibėgti visas prekiaujančias turguje bobutes.
Rudeninėse daržovėse daug vitaminų ir energijos
Rudeninėse daržovėse daug vitaminų ir energijos / Flickr.com

Moliūgas – rudeninis vaisius Nr. 1. Rugsėjį ir spalį jų derliaus metas. Moliūgą vertėtų rinktis todėl, kad iš jo galima gaminti ir užkandžius, ir pietūs, ir desertą, ir kompotui užtektų. O štai ir nauda: moliūge gausu vitaminų ir karotino, kurio čia daugiau nei morkose. Be to, organizmas mielai priima moliūgą ir jį virškina. Drąsiai naudokite moliūgą vaikų patiekaluose.

Jeigu moliūgas – pagrindinis rudens vaisius, pagrindinė daržovė – paprika. Ją galima kepti, užkepti, konservuoti. Ko gero, vienas iš skanesnių pagrindinių patiekalų – įdaryta paprika. Naudinga paprika dėl C vitamino gausos, kurio čia rasite daugiau nei citrinose ir netgi juoduose serbentuose! A vitaminas naudingas plaukams ir nagams. Be to, paprika idealiai tinka greitiems užkandžiams – valgykite supjaustytą žalią arba apkeptą.

Arbūzas – puikus desertas tiems, kas nori netekti keleto kilogramų. Yra netgi speciali arbūzo dieta, tačiau užteks ir šiaip mėgautis arbūzo saldumu. Be to, galima vienąkart per savaitę laikytis iškrovos dietos – valgyti vien tik arbūzą. Gal iš karto rezultatas ir nepasijus, bet figūrai tikrai nepakenks ir organizmą praplaus. Naudingas arbūzas tuo, kad savyje talpina, ko gero, daugiausiai skysčio.

Cukinijos visa vasara džiugina savo gausa ir daržo lysvėse, ir turguje ant prekystalių. Tačiau tik rudenį jos tampa karališkomis. Iš kitų daržovių jos išsiskiria ne tik dydžiu, bet ir ypatingai švelniu skoniu: cukinijas galima patiekti ir žalias salotose arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies. Tai ideali daržovė visiems, kas svajoja atsikratyti antsvorio: jose mažai kalorija – 25 kkal 100 gramų. Be to, jos šalina iš organizmo nereikalingus skysčius.

Špinatus Prancūzijoje vadina daržovių karaliais. Be to, jei pamenate – buvo animacinis herojus jūrininkas Papajus, kuris beprotiškai mėgdavo juos valgyti. O valgyti vertėtų, nes špinatuose labai daug naudingų medžiagų: A, B2, B6, H, C, K vitaminų, folio rūgšties, kalcio, kalio ir magnio. Juose gausu baltymų, valgant gerėja medžiagų apykaita, reguliuojamas virškinimo traktas, o organizmas puikiai kovoja su depresija ir nuovargiu.

Obuoliai – pats populiariausias vaisius mūsų klimato zonoje. Rugsėjį obuoliai įgauna naują skonį – sunokę obuoliai traškūs ir kvapnūs. Mokslininkai įrodė, kad kasdien suvalgius po obuolį, pamiršite kelią pas gydytoją. Ląsteliena, vitaminas C, obuolių rūgštis – ir tai tik sąrašo viršūnėlė.

Figa – tai ne tik uoga. Būtent figos lapai, pagal legendą, tapo pirmieji Ievos ir Adomo drabužiai, tačiau juos galima naudoti ir kitaip. Figose gausu kalio – būtent šiose uogoje jo yra daugiausiai. Be to, čia gausu vitaminų, karotino, organinių rūgščių, baltymų ir geležies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas