Tyrimo rezultatai parodė, kad raudonos spalvos indai sumažina apetitą iki 40 proc. Mokslininkai šį faktą aiškina tuo, kad raudona spalva ir jos atspalviai tradiciškai asocijuojasi su nelaimėmis ir draudimu, todėl žmonės net nesuvokdami vengia raudonos spalvos virtuvėje. Tačiau visą tai galima puikiai panaudoti kovojant su antsvoriu – tereikia įsigyti raudonos spalvos lėkštes ir puodelius.
Ir štai dviejų eksperimentų rezultatai. Pirmame eksperimente dalyvavo daugiau nei 40 Šveicarijos universiteto studentų. Savanorių paprašė atsigerti arbatos iš dviejų puodelių – raudono ir mėlyno. Iš mėlynų puodelių studentai išgėrė arbatos 44 proc. daugiau nei iš raudonų. Antrojo eksperimento metu 109 savanorių užkandžiavo iš mėlynų, baltų ir raudonų lėkščių. Mokslininkai nustatė, jog dalyviai vangiai ėmė užkandžius iš raudonų lėkščių: iš baltų ar mėlynų maisto buvo paimta trečdaliu daugiau.
Taigi, po raudona spalva slepiasi tai, kas draudžiama, todėl žmonės nenori valgyti iš šių indų. Iš raudonos spalvos kylanti agresija mažina apetitą, todėl žmonės valgo ir geria mažiau. Mokslininkų nuomone, žmonės tuomet patiria baimę ir instinktai liepia mums nevalgyti šio maisto.
Vokiečių mokslininkai netgi mano, kad raudona spalva turėtų būti įpakuojami žalingi maisto produktai.
Vėlgi vieningos nuomonės šiuo klausimu nėra. Yra ir tokių gydytojų, kurie teigia, kad raudona spalva atvirkščiai provokuoja persivalgymą: spalva iššaukia nerimą ir stresą, o yra žmonių, linkusių šias emocijas „suvalgyti“.