Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalta kava – išsigelbėjimas per karščius

Ką daryti, jei energijos atsargos išseko, o įprasto žvalumo gurkšnio – puodelio kavos – nesinori dėl užklupusių karščių? Išeitis yra: pasimėgaukite puodeliu šaltos kavos! O kad ji būtų dar ir skani, siūlome ją pasigaminti ypatingai, šaltojo plikymo būdu!
Šaltos kavos receptai
Šaltos kavos receptai / Robert Gourley, Flickr.com
Temos: 1 Receptai

Šaltai plikyta kava

Į 0,5 l stiklainį įberkite 4-5 kupinus šaukštelius maltos kavos ir užpilkite šaltu vandeniu. Stiklainio dangtelį užsukite, lengvai pakratykite, kad kavos tirščiai sudrėktų, ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą. Ryte (ne anksčiau kaip po 8 val.) beliks nukošti – ir turėsite gardžios, šaltos kavos.

Kaip saldinti šaltą kavą? Kadangi šaltame vandenyje cukrus tirpsta ne itin greitai, patogiausia šaltą kavą saldinti sirupu arba skystu medumi.

Kad kava nepavandenytų... Privaloma šaltos kavos serviravimo dalis – ledukai. Tačiau nuo jų kavos gėrimas pavandenija, tampa neskanus. Dažniausiai taip nutinka kai ledukais bandoma atvėsinti įprastai plikytą šiltą kavą. Kad taip nenutiktų, specialiai kavai pasigaminkite kavos ledukų: atvėsinkite kavą iki kambario temperatūros, supilstykite į ledukų formeles ir užšaldykite. Tokie ledukai ne tik dailiai atrodys, bet ir neatskies jūsų kavos vandeniu.

Kuo pagardinti šaltą kavą? Be abejo, čia puikiausiai tiks pienas arba grietinėlė. Taip pat šaltą kavą galima pagardinti vanile, kokosų pienu, papuošti apelsino žievele.

3 nuodėmingai gardūs kavos gėrimai

Vanilinė frapė. Elektriniu kokteilių plaktuvu išplakite 3/4 stiklinės šaltos kavos ir 1/2 stiklinės vanilinių ledų. Patiekite su ledukais.

Šalta mėtinė moka. Užplikykite karštos kavos. Į ąsotį įdėkite keletą plytelių šokolado, įpilkite mėtinio sirupo. Užpilkite kavą, išmaišykite ir palaukite kol atvės. Supilstykite į puodelius, įmeskite ledo kubelių. Patiekiama su plakta grietinėle, užtarkavus šokolado ir papuošus mėtos lapeliu.

Šalta kava su imbierais ir citrinomis. Į ąsotį įdėkite 5 šaukštus kavos, nedidelę saują pjaustytų citrinos žievelių ir 1 šaukštą smulkinto imbiero. Užplikykite 0,7 l verdančio vandens. Palaukite, kol atvės, tada dar keletą valandų palaikykite šaldytuve. Prieš patiekiant kavą ji nukošiama, supilstoma į puodelius, įmetama po keletą ledukų.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs