Gaminimas – 1,5 valandos.
Kalorijos: 990 kkal (1 porcija).
4-6 porcijos
Jums reikės:
1 lašišos (1,5-2 kg)
2 arbatinių šaukštelių citrinos padažo
1 skiltelė česnako
1 citrinos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
180 g nesūdyto sviesto
druskos, kalendros
200 g žalių šparaginių pupelių
Gaminimas:
Žuvį nuplauti, nuvalyti, pašalinti galvą, uodegą ir pelekus. Supjaustyti porcijas po 2,5 cm.
Ant ištiesto kepimo popieriaus išdėlioti lašišos kepsnius, sutepti juos 1 šaukštu alyvuogių aliejumi ir pašlakstyti citrinų padažu. Pamarinuoti 10 minučių.
Prie žuvies puikiai tiks paskrudintos šparaginės pupelės: apšlakstykite jas likusiu aliejumi ir pakepinkite ant griliaus 7-9 minutes. Sudėkite ant lėkštės ir uždenkite folija.
Kiekvieną lašišos gabalėlį apskrudinkite po 4-5 minutes iš abiejų pusių. Sudėkite ant lėkštės ir taip pat uždenkite folija.
Paruoškite žalumynų sviestą. Nuplautą citriną perpjaukite per pusę ir išspauskite sultis. Žalumynus nuplaukite ir susmulkinkite. Česnaką nuvalykite ir sutrinkite. Į minkštą sviestą sudėkite paruoštus ingredientus ir viską sumaigykite iki vientisos masės. Pripildykite konditerinį švirkštą ir ant paruošto patiekalo formuokite gėlytes.