Spanguolių uogos garsėja vitaminų ir įvairių medžiagų gausa. Jose yra daug vitaminų C, B1, B2, B6, mikro- ir makroelementų, ypač jodo, geležies, mangano, vario, kobalto. Spanguolėse aptikti net 25 mineraliniai elementai. Vertingos spanguolėse esančios organinės rūgštys: citrinos, chinino, benzoinė, chlorogeno, oleono, ursoto.
Teigiamas spanguolių poveikis:
- turi tonizuojamąjį poveikį ir skatina fizinį bei protinį aktyvumą,
- spanguolėse esanti paraskorbininė rūgštis turi priešgrybelinį poveikį,
- hipurinę rūgštį rūgština šlapimą ir tokiu būdu padeda apsisaugoti nuo šlapimo takų infekcijų,
- spanguolėse yra proantocianidinų, kurie pasižymi antioksidaciniu ir antiuždegiminiu poveikiu, padeda apsaugoti širdies kraujagyslių sistemą, padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje,
- spanguolių esktaktas stimuliuoja virškinimo fermentų gamybą, žadina apetitą ir padeda geriau pasisavinti maistą.