Ir tokių produktų yra – štai pateikiame populiariausius ir sveikiausius.
- Vištienos krūtinėlė. Ją ruoškite ant griliaus arba kepkite su žalumynais, šalia patiekite salotas. Puikus papildas dietai ir raumenų auginimui. Krūtinėlėje labai daug baltymų ir mažai angliavandenių.
- Kalakutienos faršas. Sveika alternatyva kiaulienos faršui. Iš kalakutienos galima padaryti tuos pačius patiekalus – nuo kukulių iki apkepo. Standartinę porciją sudaro 85 g.
- Kiaulienos išpjova. Ją galima ruošti ant griliaus arba kepti marinuotą žolelėse. Standartinė porcija – 100 g.
- Liesos jautienos faršas. Tikras baltymų šaltinis, tačiau būtina rinktis tokį faršą, kuriame tik 10 proc. riebalų.
- Veršiena. Puikus variantas, tiesa, tik skonis patinka ne visiems.
- Aviena. Gurmaniškas baltymas. Tik reikėtų vartoti neriebią mėsą. Be to, aviena turi daugiau kalorijų.
- Kumpis. Jei teisingai pasirinksite porciją, naudosite mažai porcijos, tuomet šis patiekalas bus tinkamas.
- Lašiša. Puikus baltymų ir Omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis. Galima kepti ant grilio su citrina ir krapais.
- Tunas. Šviežias tunas turi daug baltymų ir Omega-3, čia nėra angliavandenių.
- Menkė. Labai svarbus baltymų šaltinis. Standartinė porcija – 100 g.
- Krabai. Iš šio sąrašo reiktų išbraukti keptus krabus.
- Kietai virti kiaušiniai. Juos turite valgyti pastoviai. Kiaušiniai lengvai paruošiami, jiems nereikia jokių papildomų prieskonių.
- Varškė. Sveikas ir skanus baltymas, šiame produkte mažai angliavandenių. Varškę galima valgyti pusryčiams ir vakarienei, taip pat užkandžiaujant.
- Graikiškas jogurtas. Galima valgyti kaip atskirą patiekalą. Tiesa, jame daugiau kalorijų, tačiau baltymų kiekis viską atperka.
- Migdolai. Geras užkandis, ideali porcija – 28 g.
- Graikiški riešutai. Turtingi baltymu ir geraisiais riebalais. Galite pagardinti salotas ir valgyti atskirai.
- Pistacijos. Būtina stebėti porcijų dydį, kad nepadidinti kalorijų kiekio.
- Tofu. Labai puikus variantas vegetarams ir veganams.
- Soja. Taip pat vegetariškas baltymas. Šias pupas galima kepti su druska, maišyti iš jų salotas.
- Humusas. Augalinis baltymas, dažniausiai dedamas į pilno grūdo duoną ar kitus kepinius.