1. Užkeptos paprikos su feta
Jums reikės: 200 g fetos sūrio, 4 raudonų paprikų, 1 nedidelis svogūnas, 4 mažos cukinijos, 16 smulkių pomidorų, juodųjų alyvuogių, šiek tiek baziliko, alyvuogių aliejaus.
Gaminimas: Papriką perpjauti per pusę, išimti sėklas, paliekant kotelį. Svogūną supjaustyti žiedais, cukinijas pusiau apskritimais, susmulkinti baziliką. Sumaišius svogūną, cukinijas, pomidorus ir alyvuoges, pridėti fetos ir baziliko. Pasūdyti, pabarstyti pipirais, apipilti aliejumi. Gautą masę kimšti į paruoštas paprikų puseles, apvynioti folija ir kepti orkaitėje ar ant grilio.
2. Sriuba su krevetėmis
Jums reikės: 1 raudonosios paprikos, 1 geltonosios paprikos, 500 ml vištienos buljono, 400 g smulkių bulvių, 300 g krevečių, 400 g jūros menkių filė, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 50 ml sausojo balto vyno, 1 šaukštelis kaparėlių, šiek tiek baziliko.
Gaminimas: Supjaustytą svogūną, papriką ir česnaką apkepti alyvuogių aliejumi, kol suminkštės. Perkelti į puodą, pridėti kaparėlius, įpilti vyno ir buljono.
Taip pat sudėti supjaustytas bulves ir virti sriubą, kol bulvės išvirs. Tuomet į puodą sudėti krevetes ir žuvį, pavirti dar 5 minutes. Apibarstyti baziliku.
3. Salsa su paprika ir pomidorais
Jums reikės: 6 raudonųjų saldžiųjų paprikų, 100 g smulkių pomidorų, 1 jalapeno, 1 šaukštas raudonojo vyno acto, 1 skiltelė česnako, druska, pipirai, 1 nesaldi bandelė.
Gaminimas: Pašalinti iš paprikos vidurius – sėklas, sieneles. Visus išvardintus ingredientus suplakti su trintuve. Perdėti į dubenėlį ir prieš patiekiant atvėsinti.
4. Tortilija su sūriu ir jalapenu
Jums reikės: 300 g kukurūzų tortilijų, 200 ml neriebios grietinės, 100 g tarkuoto čederio sūrio, 1 jalapeno pipiras, 1 skiltelė česnako, pomidorų padažas prie patiekalo.
Gaminimas: Įkaitinti orkaitę iki 160C. Tortilijas supjaustyti į 3 dalis ir pašildyti mikrobangų krosnelėje. Pašildytas susukti į kūgio formą ir kaitinti orkaitėje apie 20 minučių, kad jos įgautų traškumo.
Įdarui sumaišyti grietinę, sūrį, pipirą ir česnaką – juo užpildyti paruoštas tortilijas. Galima pagardinti pomidorų salsa.
5. Paprikana
Jums reikės: 500 g jautienos, 1 didelio svogūno, 2 saldžiųjų paprikų, 400 g pomidorų padažo, 300 ml jautienos sultinio, 1 šaukštelio maltos paprikos, 2 šaukšteliai kmynų, 2 skiltelės česnako, 250 g šampinjonų, 1 šaukštas pakepintų miltų, šiek tiek petražolių, alyvuogių aliejus.
Gaminimas: Įkaitinti orkaitę iki 180C. Mėsos gabalėlius apšlakstyti aliejumi ir apibarsčius miltais sumaišyti. Pridėti supjaustytą svogūną ir pakepinti keptuve. Mėsą išpilti į dubenėlį.
Tame pačiame keptuve pakepinti smulkintą česnaką, grybus, supjaustytą papriką. Tik tuomet sudėti mėsą, apibarstyti prieskoniais ir įpilti buljono. Uždengus dangčiu kepti orkaitėje 2-2,5 valandos. Prieš patiekiant apibarstyti petražolėmis ir įdėti šaukštą grietinės.