„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Top 5 receptai iš špinatų

Prancūzai špinatus vadina daržovių karaliumi ir skrandžio šluota. Iš tiesų, šie žalieji lapeliai savyje turi labai daug naudingų savybių ir medžiagų.
Patiekalai iš špinatų
Patiekalai iš špinatų / Flickr.com

Prieš gaminant įsitikinkite, ar špinatai yra švieži: lapeliai turi būti ryškiai žali ir šiek tiek traškėti spaudžiant. Ilgai saugant, špinatai praranda savo naudingas savybes.

Bulvių užkepėlė su vištiena ir špinatais

Jums reikės:
•    600 g bulvių
•    3 kiaušinių
•    200 g vištienos filė
•    100 g morkų
•    150 g špinatų
•    50 g sviesto

Paruošimas:

Bulves ir morkas nulupti ir virti iki minkštumo. Nupylus vandenį, sutrinti daržoves iki piure. Pasūdyti, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti.

Vištieną sumalti į faršą. Taip pat sumalti špinatus ir sumaišyti su faršu. Pasūdyti, įberti pipirų, įmušti kiaušinį ir viską vėl sumaišyti. Į sviestu suteptą formą sudėti pusę bulvių-morkų masės, išlyginti. „Užkloti“ mėsos mase su špinatais. Ant viršaus sudėti likusią daržovių piurė.

Kepti 190 C temperatūroje apie 40 minučių.

Amerikietiški sklindžiai

Jums reikės:
•    500 g bulvių
•    2 kiaušinių
•    250 g špinatų
•    100 g miltų
•    200 g kieto sūrio
•    Druskos, prieskonių

Padažui:
•    1 stiklinės grietinės
•    2 šaukštų miltų
•    2 šaukštų sviesto
•    2 skiltelių česnako
•    1 šaukštelio garstyčių
•    Druskos, prieskonių

Dekoracijai:
•    Vyšniniai pomidoriukai
•    Bazilikas

Paruošimas:

Nuskustas bulves supjaustyti kubeliais ir virti pasūdytame vandenyje. Nusunkus, išsukti košę. Pasūdytame vandenyje išvirti ir špinatus, juos sumaišyti su koše. Pridėti išmuštus kiaušinius, tarkuotą sūrį, druskos, prieskonių. Po truputį berti miltus iki vientisos elastingos masės. Formuoti sklindžius ir virti sūdytame vandenyje.

Kol sklindžiai verda, paruošti padažą. Ištirpdyti sviestą ant keptuvės, sudėti trintą česnaką, miltus ir išmaišyti. Tuomet įpilti grietinės, pasūdyti. Maišant kepti dar 3-5 minutes.

Sklindžius patiekti su padažu, papuoštus pomidorais ir bazilikais.

Vištiena su grietinėlės ir špinatų padažu

Jums reikės:

•    500 g špinatų
•    300 g vištienos filė
•    1-2 svogūnų
•    4 skiltelių česnako
•    250 ml 20 proc. riebumo grietinėlės
•    30 g parmezano sūrio
•    Prieskonių (tinka kalendra, kmynai, kardamonas), druskos.

Paruošimas:

Nuplautus špinatų lapus supjaustyti. Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, susmulkinti svogūnus ir česnaką.

Įkaitintame aliejumi apkepti svogūnus ir česnaką, pridėti prieskonių. Toje pačioje keptuvėje apkepti vištieną, tuomet pridėti špinatus ir grietinėlę.

Įpilti šiek tiek vandens, pasūdyti ir virti 5 minutes. Paruoštą patiekalą patiekti pabarsčius tarkuotu parmezano sūriu. Garnyrui tinka spagečiai arba ryžiai.

Užkepėlė (musaka) iš špinatų

Jums reikės:
•    500 g bulvių
•    1 kiaušinio
•    1 ryšulėlio svogūnų laiškų
•    3-4 skiltelių česnako
•    300 g rūkyto kumpio
•    200 g brinzos sūrio
•    3 šaukštų grietinės
•    2-3 šaukštų tarkuoto sūrio
•    Sviesto
•    Druskos, žalumynų, prieskonių

Paruošimas:

Bulves išvirti su lupynomis sūdytame vandenyje. Nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais.

Nuplautus špinatus smulkiai supjaustyti. Iškepti svieste kartu su maltu česnaku. Į masę sudėti rūkyto kumpio kubelius, svogūno laiškus, išplaktą kiaušinį, sutarkuotą brinzą, grietinę, druską ir prieskonius. Viską gerai išmaišyti.

Kepimo formą sluoksniuoti: sudėti bulvių gabalėlius, tuomet špinatų masę ir vėl bulvių gabalėlius. Viską „užkloti“ sūriu ir kepti apie 20 minučių.

Trinta špinatų sriuba

Jums rekės:
•    600 g špinatų
•    1 morkos
•    1 salierų stiebo
•    4 bulvių
•    2 svogūnų
•    40 g sviesto
•    2 skiltelių česnako
•    1 stiklinės grietinėlės
•    100 ml daržovių sultinio
•    Žalumynų, druskos, prieskonių

Paruošimas:

Morką, salierus, 1 svogūną, špinatus ir bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Nukošti ir pabarstyti prieskoniais, pagardinti 1 šaukšteliu sviesto.

Likusį svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką sutrinti – pakepinti svieste. Šią masę sumaišyti su paruošta bulvių-špinatų mase ir viską sutrinti trintuvu.

Grietinėlę ir buljoną užvirinti, supilti į sutrintą masę. Pagardinti prieskoniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs