Vegetariškas patiekalas.
Gaminimas – 1 valanda.
Kalorijos: 173 kkal (1 porcija).
Maistinė vertė: baltymai – 3 g, riebalai – 13 g, angliavandeniai – 25 g.
4 porcijos
Jums reikės:
4 raudonų paprikų
3 oranžinių paprikų
2 arbatinių šaukštelių kaparėlių
2 skiltelių česnako
4 šakelių petražolių
20 alyvuogių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 žalio pipiro
Gaminimas:
Nuplauti pipirus, perpjauti ir išimti sėklas. Likusį minkštimą supjaustyti skiltelėmis.
Nuvalytą česnaką sutrinti ir pakepti aliejuje apie 1 minutę. Sudėti paprikas, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir sumaišyti.
Keptuvę uždengti dangčiu ir kepinti lėtai apie 40 minučių, vis pamaišant.
Nuplautą petražolę susmulkinti, sumaišyti su kaparėliais, alyvuogėmis ir viską sudėti į keptuvę. Pašildyti 1 minutę.
Patiekalu galima gardžiuotis ir šaltu.