Atvirkščiai, kaloringos vynuogės leidžia pajusti sotumo jausmą lyg būtumėte po gerų pietų. Be to, vynuogės turi ir gydomųjų savybių, kurių dėka mitybos balansas susinormalizuos, o organizmas šalins šlakus.
Dietai geriausiai tinka vynuogės su kauliukais, nes jose daugiau polifenolių, lėtinančių senėjimą.
Pirmoji diena
Pusryčiai. Sausi pusryčiai su vynuogėmis, apelsinu ir jogurtu: 150 g neriebaus ir nesaldaus jogurto, šaukštas sausų pusryčių, pusę apelsino, 100 g tamsių vynuogių.
Pietūs. Salotos su moliūgu ir vynuogėmis: 250 g moliūgo, 100 g vynuogių, 150 g salotų, šaukštelis graikiškų riešutų. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir lengvai pakepti ant sviesto. Į sviestą įmaišykite šiek tiek acto ir garstyčių – bus puikus padažas. Vynuoges supjaustykite, salotų lapus suplėšykite ir viską sumaišykite kartu su moliūgu. Ant viršaus pabarstykite riešutais.
Vakarienė. Vaisių salotos: 100 g baltų vynuogių, 50 g ananasų, ketvirtis papajos vaisiaus, šaukštas citrinų sulčių, ketvirtis stiklinės vandens. Galite pasimėgauti vištienos krūtinėlės kąsneliu.
Energetinė patiekalų vertė – 800-850 kkal.
Antroji diena
Pusryčiai. Citrininis jogurtas: 150-200 g neriebaus jogurto, šaukštas citrinos sulčių. Viską sumaišykite ir užpilkite šiuo kokteiliu 150 g vynuogių.
Pietūs. Ryžiai su krevetėmis: 5 šaukštai ryžių, 100 g vynuogių, 5-6 krevetės. Išvirkite ryžius ir sumaišykite su vynuogėmis. Krevetes lengvai apkepkite alyvuogių aliejuje, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užpilkite ant ryžių-vynuogių garnyro.
Vakarienė. Bulvės su daržovėmis: 100 g bulvių, 1 morka, šiek tiek porų ir salierų. Supjaustytas daržoves troškinti uždengtas 10-15 minučių. Dėl skonio įberti druskos, įmesti lauro lapo, pipirų, paruoštą patiekalą pagardinti šaukštu grietinės. Po vakarienės galima užkąsti tamsiomis vynuogėmis.
Energetinė patiekalų vertė – 750-780 kkal.
Trečioji diena
Pusryčiai. Sumuštinis su varškės sūriu. Stambaus grūdo bandelę užtepti varškės sūriu. Ant viršaus sudėliokite supjaustytas vynuoges (30-50 g).
Pietūs. Žuvis su troškintais kopūstais ir vynuogėmis: 150 g raugintų kopūstų, 1 svogūnas, 300 g žuvies filė, 50 g tamsių vynuogių. Kopūstus su svogūnais troškinti apie 10 minučių. Ant kopūstų padėti žuvies filė ir vynuogių – dar troškinti apie 10 minučių.
Vakarienė. Vynuogių želė: želatino pakelis (5 g), 50 g vynuogių, pusę obuolio. Užplikyti nedideliu kiekiu vandens želatiną ir jį ištirpdyti vynuogių sultyse. Šiuo skysčiu užpilti uogas, supjaustytą obuolį ir užšaldyti.
Energetinė patiekalų vertė – 650-700 kkal.
Ketvirtoji diena
Pusryčiai. Duona su varške: ant stambaus grūdo duonos užtepti 100 g varškės (gali būti pasūdyta), pabarstyti žalumynais. Desertui – 100 g tamsių vynuogių.
Pietūs. Vynuogių blyneliai: 2-3 šaukštai miltų, 100 g vandens, 1 kiaušinis. Išmaišyti tešką ir iškepti keletą blynelių. Įdaras: 100 g neriebios varškės, šaukštas mineralinio vandens, 50 g vynuogių. Blynus apibarstyti cinamonu.
Vakarienė. Kalakutiena su daržovėmis ir grybais: 50 g kalakutienos krūtinėlės, 100 g brokolių, 1 morka, 50 g šampinjonų, 2 šaukštai grietinės, 50 g raudonų vynuogių. Kalakutieną supjaustyti plonomis juostelėmis ir pakepti. Brokolius pavirti 2-3 minutes. Morką sutarkuoti, šampinjonus supjaustyti puselėmis. Viską sudėti į puodą ir troškinti 10 minučių. Pačioje pabaigoje įdėti grietinę ir vynuoges. Galima suvalgyti šiek tiek virtų ryžių.
Energetinė patiekalų vertė – 800-850 kkal.