Tešlai reikės:
250 g kvietinių miltų; 150 g cukraus pudros; žiupsnelio druskos; vieno pakelio vanilinio cukraus; vieno kiaušinio; 150 g sviesto.
Širdelių gamybos procesas |
Įdarui reikės:
Apelsinų marmelado (naudojau svarainių marmeladą); 100 g juodo arba balto šokolado; graikinių riešutų arba kitų mėgstamų riešutų.
Kaip gaminti?
Užminkyti tešlą. Uždengus pastatyti šaltai 1 val. Tešlą gerai išminkyti ir plonai iškočioti. Formele išpjauti širdeles ir kepti ant riebalais pateptos skardos kol pagels (10–15 min., priklauso nuo orkaites, 180 laips. temp.).
Kol širdelės šiltos, aptepti marmeladu ir suklijuoti po dvi. Šokoladą ištirpinti inde, kuris įstatytas į kitą puodą su verdančiu vandeniu. Suklijuotas širdeles aplieti šokoladu ir uždėti po riešutą. Mėgautis meile ir sausainiais!
Jei žinote receptų, tinkamų Valentino dienos šventei, pasidalykite jais su 15min.lt skaitytojais, siųsdami el. paštu valentinas@15min.lt.