Medaus tortui su mėlynėmis pagaminti reikia:
Tešlai:
- 3,5 stiklinės miltų,
- 2 kiaušinių,
- 1 stiklinės cukraus,
- 100 g sviesto;
- 3 šaukštų medaus;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui:
- 600 g grietinėlės;
- 1,5 šaukšto želatino;
- 1 stiklinės šaldytų arba šviežių mėlynių;
1 - ½ stiklinės cukraus pudros.
Gaminimas
Medaus tortas |
Tešlą gaminsime ant garo. Paruošiame puodą su verdančiu vandeniu ir palaikydami virimą į puodą įmerkiame mažesnį indą. Į šį indą įdedame 2 kiaušinius ir juos suplakame, vėliau įdedame sviestą, cukrų ir vėl gerai suplakame. Po to maišydami gautą masę įdedame medų. Nenustojant maišyti masės, suberiame miltus ir kepimo miltelius. Greitai viską gerai išmaišome ir ištraukiame iš verdančio vandens. Tam, kad gauta tešla neliptų prie rankų, įdedame šiek tiek miltų.
Iš gautos tešlos padarome 6–7 torto pagrindus ir juos kepame iki 180 laipsnių pašildytoje orkaitėje, kol jie pasidarys auksinės spalvos (apie 15min.). Procesui įpusėjus, juos reikia apversti.
Kremui paruošiame želatiną. Įmerkiame jį į šaltą virtą vandienį (100–150g vandens). Kai jis pasidarys minkštas bei šiek tiek ištirps, želatiną pašildome iki virimo ir leidžiame jam atvėsti.
Išplakame grietinėlę su cukraus pudra. Į gautą masę įberiame mėlynes bei šiek tiek suplakame. Įdedame atvėsintą kambario temperatūroje želatiną. Gautą masę maišome šaukštu. Atšaldome kremą šaldytuve (30min).
Torto paruošimas:
Torto pagrindus tepame kremu bei uždedame vieną ant kito. Paskutinį pagrindą sutarkuojame bei paberiame ant torto, kad jį papuoštume. Tortą galima papildomai papuošti saldainiais, avietėmis, gervuogėmis ir pan.
Skanaus!
Jei žinote receptų, tinkamų Valentino dienos šventei, pasidalykite jais su 15min.lt skaitytojais, siųsdami el. paštu valentinas@15min.lt.