Jums reikės:
stiklinės miltų, 6 valg. šaukšt. cukraus,125 g sviesto, kiaušinio, 2 valg. šaukšt. balto sauso vyno, žiupsnelio druskos, žiupsnelio muskato riešuto.
Įdarui reikės:
1 kg kietų obuolių, stiklinės cukraus,1 arbat. šaukš. cinamono,100 g sviesto.
Kaip pasigaminti?
Paruošti trapią tešlą: sumaišyti miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įmušti kiaušinį, supilti vyną ir užminkyti tešlą. Padaryti rutulį, suvynioti jį į plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą.
Įdarui nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjausti į 4 dalis. Sviestą ištirpinti kepimo formoje ir suberti cukrų. Sudėti į sviestą obuolių ketvirčius, glotniai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepinti ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto ir cukraus. Iš tešlos iškočioti blyną ir uždėti jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°, 30 min., kol tešla pagels. Iškeptą pyragą išversti ant lėkštės su obuoliais į viršų. Papuošiau vaniliniais ledais.
Skanaus!